Άσκηση Θάλασσα Οφέλη: Τι είναι το Sea Walking και γιατί κάνει καλό στην υγεία [vid]

Ειδικότερα, το κολύμπι στο θαλασσινό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος, να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, να προωθήσετε τη συνολική σας ευεξία και να ενυδατώσετε το δέρμα σας.

Τι είναι το Sea Walking

Το περπάτημα στη θάλασσα – sea walking – είναι ο πιο δροσερός νέος τρόπος για να εξερευνήσετε τη θάλασσα με ελάχιστη έως καθόλου εμπειρία καταδύσεων και να πλοηγηθείτε κάτω από την επιφάνεια του νερού. Στην ουσία, σας επιτρέπει να περπατάτε στον πυθμένα της θάλασσας, ενώ την ίδια στιγμή αισθάνεστε χαλαροί και άνετοι με το περιβάλλον σας, αφού αναπνέετε κανονικά.

Με ένα ειδικά σχεδιασμένο κράνος μπορείτε ουσιαστικά να βουτήξετε στον πυθμένα του ωκεανού χωρίς κανένα ογκώδες εργαλείο κατάδυσης ή ρυθμιστή. Το κράνος τροφοδοτείται με καθαρό αέρα από την επιφάνεια, ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν χωρίς άγχος να εξερευνούν την θαλάσσια ζωή γύρω τους.

Ποια είναι τα οφέλη της θάλασσας στην Υγεία

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Το θαλασσινό νερό περιέχει ζωτικά στοιχεία, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και ζωντανούς μικροοργανισμούς που μπορούν να παράγουν αντιβιοτικά και αντιβακτηριακά αποτελέσματα για να βοηθήσουν στην προώθηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Ειδικότερα, τα συστατικά του θαλασσινού νερού, παρόμοια με το ανθρώπινο πλάσμα αίματος, απορροφώνται εύκολα και χρησιμοποιούνται από το σώμα σας, ενώ περπατάτε και κολυμπάτε στη θάλασσα. Επιπλέον, η εισπνοή του θαλασσινού αέρα γεμάτου με αρνητικά φορτισμένα ιόντα ή μόρια που προσκολλώνται στους πνεύμονές σας μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Οι υποστηρικτές του Sea Walking ισχυρίζονται ότι το περπάτημα στη θάλασσα και το κολύμπι στο θαλασσινό νερό ανοίγει τους πόρους στο δέρμα και επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση των θαλάσσιων ορυκτών και την αποβολή τοξινών που προκαλούν ασθένειες στο σώμα.

  • Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας

Το περπάτημα στη θάλασσα, όμοια με το κολύμπι στο θαλασσινό νερό μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα σας. Το κυκλοφορικό σας σύστημα – αποτελούμενο από καρδιά, τριχοειδή αγγεία, αρτηρίες και φλέβες – μεταφέρει πλούσιο σε οξυγόνο αίμα από την καρδιά σας στο σώμα σας και στη συνέχεια επιστρέφει αίμα στην καρδιά σας. Ο κύριος σκοπός της θαλασσοθεραπείας ή της θεραπείας με θαλασσινό νερό είναι η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Το κολύμπι ή το μπάνιο σε ζεστό θαλασσινό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία αποκαθιστώντας τα απαραίτητα μέταλλα που έχουν εξαντληθεί από παράγοντες όπως το άγχος, η κακή διατροφή και τα περιβαλλοντικές διαταραχές.

  • Βελτιώνει τη συνολική ευημερία

Το θαλασσινό νερό χρησιμοποιείται από πολλούς για τη συνολική ενίσχυση της υγείας και ευεξίας. Ειδικότερα, το περπάτημα στη θάλασσα και το κολύμπι σε ζεστό θαλασσινό νερό ενεργοποιούν τους μηχανισμούς επούλωσης του σώματος για την καταπολέμηση νόσων όπως το άσθμα, η αρθρίτιδα, η βρογχίτιδα, οι φλεγμονώδεις ασθένειες, καθώς και οι συνηθισμένοι πόνοι. Το πλούσιο σε μαγνήσιο θαλασσινό νερό μπορεί επίσης να χαλαρώσει τους μύες σας, να μειώσει το άγχος και να συμβάλει σε καλύτερο ύπνο.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here