Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει έλλειμμα εθνικής στρατηγικής

«Η κυβέρνηση έχει έλλειμμα εθνικής στρατηγικής», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση για τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Τις επιδιώξεις της Τουρκίας τις γνωρίζουμε. Η Τουρκία θέλει να δημιουργεί χώρο, αυτό κάνει και με το τουρκολιβυκό σύμφωνο. Το κρίσιμο όμως είναι ότι, μεσούσης της κρίσης για τα ελληνουτουρκικά, με το Ουρούτς Ρέις να παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα, είδαμε να βγαίνει ο υπουργός Επικρατείας και να λέει ότι το όριό μας είναι τα έξι μίλια. Τι μήνυμα πέρναγε τότε…» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη είναι βλέποντας και κάνοντας. Έχασε μία ευκαιρία μετά την εκλογή Μπάιντεν, έπραξε λάθος που δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για διάλογο».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει πραγματικά επίλυση μέσα σε ένα πλαίσιο διαλόγου και σημείωσε:

«Ζήτησα η χώρα να αξιοποιήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας για την τελωνειακή ένωση, για να θέσει την προοπτική της Χάγης κρατώντας τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις για τις γκρίζες ζώνες και νησιά του Αιγαίου. Όμως η κυβέρνηση ούτε στρατηγική υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο πεδίο έχει…. Θεωρώ αναγκαίο να υπάρξει σαφής εθνική στρατηγική, ισχυρή στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων στο πεδίο και επίλυση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ