Υπ. Υγείας: Απέτυχε η προηγούμενη ηγεσία στους εμβολιασμούς- Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους νοσήσαντες;


Όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων. Όμως η διαχείριση των δεδομένων προκειμένου να πειστεί  η κοινωνία να εμβολιαστεί έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι η πρέπουσα. Γι’ αυτό άλλωστε απομακρύνθηκαν και οι δύο υπουργοί Υγείας κύριος Βασίλης Κικίλιας και Β. Κοντοζαμάνης . Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου υγείας σε σχέση με τους εμβολιασμούς δεν έκανε απολύτως τίποτα και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Όλοι ξέρουν ότι τα  logistics των εμβολίων τα έχει αναλάβει ο στρατός με την ανάθεση αυτών  σε έναν εξαίρετο αξιωματικό όπως και τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία τα στελεχώνουν άντρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Και το πιο βασικό: Εάν δεν ήταν ο κύριος Πιερρακάκης να δημιουργήσει  την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ηλεκτρονικά ραντεβού και λόγω αυτής  δεν ταλαιπωρήθηκαν  καθόλου οι πολίτες,  διαφορετικά  θα ήταν ένα μπάχαλο και κανένας δε θα πήγαινε  να εμβολιαστεί για να μην ταλαιπωρηθεί. Αξίζει λοιπόν, πολλά  συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που εργάστηκαν και εργάζονται νυχθημερόν και με τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα τους βοήθησαν να φτάσει  ένα 60% του πληθυσμού στην Ελλάδα να εμβολιαστεί.

Το πιο δύσκολο και επίπονο κομμάτι ξεκινάει όμως τώρα που σκληρός πυρήνας του 30-35% δεν θέλει να εμβολιαστεί. Επειδή ο κύριος Πιερρακάκης έχει άμεσα αντανακλαστικά και είναι αποτελεσματικός τώρα που ξεκινάει και η 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ( κάποιοι μέχρι πρόσφατα έλεγαν ότι δεν θα γίνει αλλά γίνεται!! ) ,  θα πρέπει να βοηθήσει να ενημερωθούν μέσω του κινητού τους και όσοι νόσησαν και δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα. Σε κανέναν απ’ αυτούς δεν εστάλη μήνυμα. Και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει στην πλατφόρμα ένας  περιορισμός για να τους δίνει την δυνατότητα να κάνουν μονοδοσικό εμβόλιο. Ενώ  κανένας δεν τους απαντά στα εμβολιαστικά κέντρα εάν θα πρέπει να κάνουν και 2η  δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού  . Ενώ κάποιοι τους λένε να μην προσέλθουν για 2η δόση και το πιστοποιητικό θα βγει σε τρεις μέρες μετά, ενώ στην πραγματικότητα δε συμβαίνει αυτό. Πιστεύουμε ότι η διευθέτηση αυτού του προβλήματος είναι πανεύκολη για τον  υπουργό και θα πείσει και αυτούς που νόσησαν να εμβολιαστούν,  ενώ δεν θα τους δημιουργήσει πρόβλημα στην καθημερινότητά τους από τη μη έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού εάν και θα το έχουν κάνει. Όσο για το υπουργείο υγείας περιμένουμε να δούμε πως θα πείσει με επιχειρήματα τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ