Morning ritual: Πώς να ξεκινάμε την κάθε ημέρα μας δυναμικά


Το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικότητάς σας δεν είναι δεδομένο. Διαμορφώνεται από τις προσδοκίες, τις πεποιθήσεις και τις σκέψεις που έχετε σχηματίσει για αυτό. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των πεποιθήσεων και προσδοκιών κωδικοποιείται σε συνήθειες που ενσωματώνετε στην καθημερινή σας ζωή. Ναι, μερικές από αυτές τις συνήθειες σχηματίζονται ασυνείδητα και μπορεί να είναι αντιπαραγωγικές ή περιοριστικές. Αντίστροφα, μπορείτε συνειδητά να δημιουργήσετε θετικές συνήθειες που θα μεταμορφώσουν και θα ενδυναμώσουν σημαντικά τη ζωή σας.

Αυτό είναι ένα ισχυρό σημείο εκκίνησης που όλο και περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν. Το κοινό χαρακτηριστικό των πολύ επιτυχημένων ανθρώπων είναι η αναγνώριση της δύναμης που έχουν στη συν-δημιουργία της πραγματικότητάς τους. Το πετυχαίνουν αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτονται, πιστεύουν ή περιμένουν να είναι η πραγματικότητά τους. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αλλαγής των προτύπων πεποιθήσεών μας είναι η εξάσκηση και η διατήρηση των morning rituals. Οι αρχαίες παραδόσεις είχαν κατανοήσει σαφώς τη δύναμη των τελετουργιών στην ενίσχυση των συνηθειών και στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε και δημιουργούμε την πραγματικότητα μας εδώ και πολύ καιρό.

Παρακάτω θα βρείτε ορισμένα από τα morning rituals που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα. Φυσικά, μπορείτε να έχετε τις δικές σας απογευματινές ή βραδινές τελετουργίες, αλλά οι πρωινές τελετουργίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην ενδυνάμωση της ημέρας σας. Άλλωστε, σας βοηθούν να φορτίζετε τον εαυτό σας θετικά πριν ξεκινήσουν όλα!

Morning ritual & ξεκινάμε με χαμόγελο

  • Όπως λέει κι ο τίτλος, ξεκινάμε με ένα πλατύ, ειλικρινές χαμόγελο που πηγάζει από μέσα μας.
  • Στρώνουμε το κρεβάτι μας, έτσι ώστε να καταφέρουμε κάτι από πολύ νωρίς το πρωί. Πρόκειται για το πρώτο μας επίτευγμα μέσα στην ημέρα!
  • Σκεφτόμαστε όλα τα πράγματα για τα οποία αξίζει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη. Είμαστε υγιείς, έχουμε μια όμορφη οικογένεια, στέγη επάνω από το κεφάλι μας, κάποιον να μας αγαπά κτλ.
  • Κάνουμε μια λίστα με τα σημαντικά πράγματα που θέλουμε να ολοκληρώσουμε μέσα στην ημέρα.
  • Περνάμε λίγες στιγμές μέσα στην ησυχία, με κλειστά μάτια και με την αυτοσυγκέντρωσή μας μονάχα στην αναπνοή μας. Αναπνέουμε βαθιά, ήρεμα, με τον αέρα να φτάνει μέχρι μέσα στην κοιλιά μας.
  • Ετοιμάζουμε ένα θρεπτικό πρωινό και απολαμβάνουμε τον καφέ, το τσάι μας ή το ρόφημά μας με γαλήνη. Κανείς δεν μας κυνηγάει!
  • Ακούμε μουσική ή κάποιο podcast με καλή διάθεση. Σκοπός μας είναι να γεμίσουμε θετική ενέργεια, να αποβάλουμε την τοξικότητα και να ξεκινήσουμε ήρεμοι την ημέρα μας.

Εσείς ποια από αυτά τα morning rituals εφαρμόζετε ήδη και ποια σας κίνησαν την περιέργεια να τα δοκιμάσετε; Ένα είναι σίγουρο. Ο εαυτός σας αξίζει όλη την αυτοφροντίδα που μπορείτε να του χαρίσετε!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ