Καρτ – Πάτρα: Κρίσιμες ώρες για τον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ – Πέντε συλλήψεις (vid)


Σταθερά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 6χρονου Φώτη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το μεσημέρι της Κυριακής, όταν έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα στην οδό Μαιζώνος ένα όχημα κάρτ

Πρόκειται για ένα από τα οχήματα που συμμετείχαν στο 13ο Patras International Circuit for Kart που διοργανώνεται κάθε χρόνο στους δρόμους της πόλης. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών οι πέντε συλληφθέντες για το ατύχημα.

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα

“Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο μικρός Φώτης στην οικογένειά του”, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη.

Ο εξάχρονος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας. “Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού.

Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας” είπε ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης. Ο εξάχρονος δέχτηκε σφοδρό χτύπημα από το καρτ το οποίο τον καταπλάκωσε. Το ατύχημα έχει καταγραφεί από κάμερα με το οπτικό υλικό να δείχνει ακριβώς τι έγινε. Ένα από τα καρτ φεύγει από την πίστα και “καρφώνεται” με μεγάλη ταχύτητα, ενώ καταπλακώνει το παιδάκι.

Πέντε συλλήψεις μετά το ατύχημα

Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία για τον τραυματισμό του ανήλικου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων, ενώ ο πέμπτος συλληφθείς είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που τραυμάτισε τον ανήλικο.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η περιγραφή του γιατρού ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τον 6χρονο

Ο διευθυντής γενικής οικογενειακής ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ο οποίος βρισκόταν ως θεατής στην πλατεία Γεωργίου, ήταν ο πρώτος γιατρός που έσπευσε στο περιστατικό. Ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιγράφει τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα και τις δραματικές προσπάθειες να μεταφέρουν στους ώμους το παιδί σε ασφαλές σημείο και να το επαναφέρουν καθώς – όπως λέει και ο ίδιος – είχε πέσει σε κώμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ