Πυκνά φρύδια: Πώς να αποκτήσετε πιο γεμάτα φρύδια για εντυπωσιακές εμφανίσεις


Αναζητάτε τη λύση για πυκνά, γεμάτα φρύδια που ακτινοβολούν υγεία και κάνουν το βλέμμα σας πιο έντονο; Θέλετε να μαγνητίζετε τους άλλους με κάθε σας ματιά, χωρίς να απαιτείται εξεζητημένο makeup για να το επιτύχετε αυτό; Πολύ συχνά δυστυχώς τα φρύδια αραιώνουν. Διαβάστε λοιπόν πώς να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη και τρόπους για να προσφέρετε αξιόπιστο καμουφλάζ στα φρύδια σας.

Τι συμβαίνει πραγματικά όταν τα φρύδια σας γίνονται λεπτά

Υπάρχει ένα όνομα για τα πάντα στην ιατρική και αποδεικνύεται ότι ο όρος για τις αραιές βλεφαρίδες και τα φρύδια είναι μαδαρόζη. Τι προκαλεί όμως το πρόβλημα καταρχήν; Ένας βασικός παράγοντας είναι η γήρανση. Η απώλεια της τρίχας των φρυδιών είναι αναπόφευκτο μέρος της γήρανσης. Καθώς μεγαλώνουμε, τα μαλλιά μας, τα φρύδια και οι βλεφαρίδες χάνουν την πληρότητα, το μήκος και το χρώμα τους. Οι θύλακες των τριχών μπορούν να σταματήσουν να παράγουν τρίχα καθώς οι άξονες γίνονται πιο λεπτοί.

Αλλά η γήρανση δεν είναι απλώς η μόνη αιτία. Άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν διατροφικές ελλείψεις, παθήσεις του θυρεοειδούς ή ορμονικές αλλαγές. Μερικές φορές η αποτρίχωση των τριχών των φρυδιών πολύ συχνά ή επιθετικά μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη του θύλακα της τρίχας, οδηγώντας σε αδυναμία αναγέννησης των μαλλιών. Άλλες αιτίες μπορεί να είναι ιατρικές παθήσεις όπως αλωπεκία, βακτηριακές λοιμώξεις, ιογενείς ή μυκητιασικές λοιμώξεις, τραύματα από εγκαύματα ή πληγές, ιατρικές θεραπείες όπως χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία, θεραπείες με λέιζερ ή φάρμακα. Μερικές φορές μπορεί να φταίει η γενετική σας προδιάθεση και μερικές φορές η αιτία είναι μια ψυχολογική κατάσταση όπως η τριχοτιλλομανία, στην οποία οι άνθρωποι βγάζουν τα μαλλιά τους, τα φρύδια και τις βλεφαρίδες τους.

Λύσεις από δερματολόγους

Με τόσους πολλούς πιθανούς λόγους για την αραίωση των φρυδιών, όσοι ανησυχούν για το ζήτημα πρέπει να συμβουλευτούν έναν πιστοποιημένο δερματολόγο. Έτσι θα ανακαλύψετε την αιτία και από εκεί θα καθορίσετε ένα σχέδιο θεραπείας. Ο δερματολόγος σας θα είναι σε θέση να σας προτείνει ορισμένες επιλογές. Προϊόντα που περιέχουν ανάλογα προσταγλανδίνης, το βασικό συστατικό στη συνταγογραφούμενη θεραπεία βλεφαρίδων, ωφελούν τα φρύδια αρκετά. Ωστόσο, ενδέχεται να σκουρύνουν το δέρμα των βλεφάρων και το χρώμα της ίριδας σε άτομα με ανοιχτό καφέ ή μελί μάτια.

Άλλες επιλογές διαθέσιμες από δερματολόγους περιλαμβάνουν ενέσεις πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP). Το εξαγόμενο PRP έχει περίπου πέντε φορές τον αριθμό των αιμοπεταλίων που βρίσκονται στο φυσιολογικό κυκλοφορούν αίμα, με αυξητικούς παράγοντες που μπορούν να διεγείρουν την ανάπτυξη του θυλάκου των τριχών. Το επόμενο βήμα στη διαδικασία περιλαμβάνει βελόνες. Μικροσκοπικές σήραγγες κατασκευάζονται με βελόνες που φτάνουν στα ωοθυλάκια και τα συμπυκνωμένα αιμοπετάλια τοποθετούνται εκεί, διεγείροντας τα τεμαχισμένα ωοθυλάκια. Το microblading είναι μια καθαρά καλλυντική λύση με πολλούς θαυμαστές. Η τεχνική χρησιμοποιεί ένα ειδικό στυλό για την εναπόθεση χρωστικής στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος. Δεν είναι τόσο βαθύ όσο ένα παραδοσιακό τατουάζ. Οπότε το μελάνι είναι μόνο ημιμόνιμο και τελικά θα εξαφανιστεί τελείως.

Φυσικότερες λύσεις

Σαφώς και το makeup μπορεί να σας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Όμως θα πρέπει να σκέφτεστε ρεαλιστικά και να μην περιμένετε μόνιμες λύσεις μέσω του μακιγιάζ. Αν αυτό που σας ενδιαφέρει είναι το πιο έντονο βλέμμα, τότε εφαρμόστε προϊόντα όπως μολύβια φρυδιών και τελειώστε με μία ειδική μάσκαρα. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει, αρκεί να βρείτε το σωστό χρώμα.

Τέλος, για πιο πυκνά φρύδια και βλεφαρίδες μπορείτε να δοκιμάσετε καστορέλαιο αλλά και συμπληρώματα διατροφής. Κάντε μια ανάλυση αίματος και βρείτε τις ελλείψεις που έχετε ενδεχομένως σε σίδηρο, ψευδάργυρο και άλλες βιταμίνες ή ιχνοστοιχεία. Αναπληρώνοντας τις ελλείψεις σας, θα δείτε πολύ γρήγορα την κατάσταση να βελτιώνεται για εσάς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ