Ψυχική υγεία ευαισθητοποίηση: Οικοδομώντας τις βάσεις για ένα υγιές μέλλον


Είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση της υγείας μας είτε αυτή είναι σωματική είτε ψυχική. Στην γεμάτη άγχος εποχή που ζούμε, η ψυχική υγεία είναι αυτή που διαταράσσεται συχνότερα και ως εκ τούτου αυτή που θέλει την περισσότερη φροντίδα. Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι ενώ ξέρουμε να ανιχνεύσουμε συμπτώματα και να βρούμε θεραπείες για ασθένειες όπως η γρίπη ή οι ημικρανίες, δεν ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε την κακή ψυχική μας υγεία.

Ο δρόμος προς την ευαισθητοποίηση

Η ευαισθητοποίηση σήμερα σε θέματα ψυχικής υγείας είναι ικανή να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα συμπτώματα της ασθενούς ψυχικής υγείας. Οι λύσεις είναι πολλές αλλά σίγουρα η επαγγελματική βοήθεια είναι αυτή που βοηθά όλους αυτούς τους ανθρώπους που χρόνια υπέφεραν και δεν το εξέφραζαν. Ο στόχος των επαγγελματιών του είδους είναι  να βοηθήσει τα άτομα με ψυχικές ασθένειες να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι στους αγώνες τους και ότι η θεραπεία που θα προτείνουν, μπορεί και θα κάνει τη διαφορά. μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μερικές από τις πιο συχνές διαταραχές που χρειάζονται περισσότερη προσοχή και προειδοποιούν για μελλοντική ψυχική αστάθεια είναι:

  1. Γενικευμένη διαταραχή άγχους
  2. Εθισμός
  3. Κατάθλιψη
  4. Διπολική διαταραχή
  5. Διαταραχή μετατραυματικού στρες
  6. Σχιζοφρένεια
  7. Απόπειρα αυτοκτονίας

Αν και όλες αυτές οι καταστάσεις ψυχικής υγείας έχουν διαφορετικά συμπτώματα, μπορούν να επηρεάσουν κάθε πτυχή της ζωής σας. Στην πραγματικότητα, η ψυχική σας υγεία επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεστε, αισθάνεστε και συμπεριφέρεστε στην καθημερινότητά σας. Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνική, επαγγελματική και προσωπική σας ζωή μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά σε άσχημο βαθμό.

Η επίγνωση της ψυχικής υγείας δεν σας βοηθά μόνο, η επίγνωση της ψυχικής υγείας είναι χρήσιμη για να κατανοήσετε και τα συμπτώματά σας. Ενώ όλες οι καταστάσεις ψυχικής υγείας έχουν διαφορετικά συμπτώματα, ορισμένα από τα σημεία που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν:

  • αλλαγές στον τρόπο ύπνου
  • απώλεια της όρεξης
  • παρορμητική λήψη αποφάσεων
  • στροφή σε ναρκωτικά ή αλκοόλ σε στιγμές δυσφορίας
  • αυτοκτονικές σκέψεις

Αν θεωρείτε ότι έχετε χάσει τον εαυτό σας και ότι κάποιο από τα συμπτώματα που προαναφέρθηκαν είναι μέρος της καθημερινότητάς σας απαιτείται η άμεση θεραπεία με την βοήθεια ειδικού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ