Εθισμός ηλεκτρονικές μηχανές: Η καραντίνα υπεύθυνη για το εθισμό των παιδιών

Όλο και περισσότερο, οι γονείς τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες επειδή ανησυχούν ότι τα παιδιά μπορεί να εθίζονται στις πολύωρες  οθόνες τους. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοιό , η κατάσταση επιδεινώθηκε πάρα πολύ. Μια μελέτη του 2021 φέρνει στο φως ότι ο χρόνος της οθόνης αυξήθηκε κατά 4,8 ώρες την ημέρα για όλα τα παιδιά.

Επισήμως γνωστή ως Διαδικτυακή Διαταραχή Τυχερών Παιχνιδιών, σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ότι είναι  πιο συχνή σε εφήβους άνδρες . Η επίσημη συμπερίληψή σας στην επόμενη έκδοση του DSM θα χαρακτηρίσει αυτή τη διαταραχή ως ασθένεια.

Οι ψυχολογικές αρχές των εταιρών για να παραμένουμε στις οθόνες μας μεγάλο διάστημα

  • Βάζει την ευθύνη για καταναγκαστική αλλά και εθιστική χρήση της οθόνης στα πόδια των τεχνολογικών εταιρειών και μας λέει ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε τα παιδιά μας για  τον υπερβολικό χρόνο που καταναλώνουν μπροστά στην οθόνη. Επίσης , παρουσιάζει ισχυρά επιχειρήματα σχετικά με το πώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν κυριαρχήσει ψυχολογικές αρχές οι οποίες διασφαλίζουνε ότι παραμένουμε στις οθόνες μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε τελική ανάλυση, όσο περισσότερο κολλάμε στις οθόνες μας, τόσο περισσότερα χρήματα βγάζουν  αυτές οι εταιρείες.
  •  Η εικόνα που έχουν οι επιχειρήσεις για την ψυχολογία και η οποία βασίζεται στην οθόνη είναι πάρα πολύ καλές, αλλά και τρομακτικές. Οι εταιρείες τεχνολογίας φαίνονται σε μεγάλο βαθμό αδιάφορες για την ευθύνη τους σχετικά με την εκτεταμένη προβληματική συμπεριφορά.

Η πολύωρη έκθεση στην οθόνη δεν αποτελεί προσωπικό πρόβλημα

  • Η αλήθεια είναι ,ότι το να περνάνε τα παιδιά πολλή ώρα μπροστά στην οθόνη δεν αποτελεί προσωπικό πρόβλημα δικό τους, αλλά πρόβλημα το οποίο πηγάζει από την ίδια τεχνολογία.

Τρόπος να μειωθεί χωρίς μάχες ο χρόνος στις οθόνες

  • Αν οι εταιρίες που φτιάχνουν τις ηλεκτρονικές συσκευές αποφασίσουν να προσθέσουν εφαρμογές που να μετράνε την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά στην οθόνη και προσπαθήσουν να λάβουν μέτρα για τη καταπολέμηση του ,τότε σίγουρα ο χρόνος που περνάμε μπροστά στην οθόνη θα μειωνόταν πάρα πολύ.

Ακολουθεί βίντεο για τον εθισμό

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here