“Βόμβα” της UEFA με Super Champions League. Τα σχέδια για νέες ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Τα σχέδια της UEFA για σημαντικές αλλαγές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι γνωστά εδώ και αρκετό καιρό, αλλά πλέον βγήκαν στο «φως» και λεπτομέρειες γύρω από αυτά, που θέλουν μια νέα εικόνα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η “πίεση” από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για μία “κλειστή” λίγκα φαίνεται ότι έχει αρχίσει να λειτουργεί στην UEFA, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να εξετάζει εναλλακτικές, ώστε να αποφευχθεί το… σχίσμα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Fatto, τα σχέδια της UEFA περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός Super Champions League, σε συνεργασία με την ένωση των ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA), μία τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά και αλλαγή στις ημέρες διεξαγωγής των αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, το ιταλικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι στόχος είναι από το 2024 να υπάρχει ένα Champions League με 32 ομάδες και ένα Europa League με 32 ομάδες και μία τρίτη διοργάνωση, επίσης με 32 ομάδες.
“Βόμβα” με άνοδο-υποβιβασμό και Σαββατοκύριακο

Με βάσει τα νέα σχέδια της UEFA, όμως, οι τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα συνδέονται μεταξύ τους, έχοντας άνοδο και υποβιβασμό ίσως και για 8 ομάδες κάθε χρόνο, μετατρέποντας ουσιαστικά τις τρεις λίγκες, σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τριών κατηγοριών.

Το πλάνο περιλαμβάνει μάλιστα και μεταφορά των ευρωπαϊκών αγώνων, στο Σαββατοκύριακο, ώστε να υποβαθμιστούν και οι εγχώριες διοργανώσεις και να αυξηθούν τα οικονομικά δεδομένα για τις συμμετέχουσες ομάδες.

Το μόνο “εμπόδιο” σε αυτό το σενάριο, αποτελεί η Premier League, η οποία είναι “πανίσχυρη” οικονομικά και μπορεί εύκολα να… κοντράρει την UEFA για το συγκεκριμένο θέμα, αφού έχει γεμάτα γήπεδα, παγκόσμια εμβέλεια, αλλά και αμέτρητα έσοδα για τους αγγλικούς συλλόγους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here