Πρησμένα μάτια: Φυσικές και αποτελεσματικές λύσεις να τα αντιμετωπίσετε [vid]


Δεδομένου ότι έχουμε τον έλεγχο του πρηξίματος των ματιών σε ορισμένο μόνον βαθμό, αφού συχνά η κατάσταση έχει και γενετικές αιτιές, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να κρατήσουμε το πρήξιμο μακριά.

Πρησμένα μάτια: Φυσικές θεραπείες για τα πρησμένα μάτια

  • Σεβαστείτε τους νόμους της βαρύτητας

Πάρτε τη βαρύτητα στα σοβαρά και κοιμηθείτε καλύτερα με το κεφάλι ψηλά, κατά προτίμηση ανάσκελα, για να αποφύγετε τη συσσώρευση υπερβολικού υγρού στα μάτια.

  • Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες

Εάν έχετε συχνά πρησμένα μάτια το πρωί όταν ξυπνάτε, πάρτε έναν καθαριστή αέρα για την κρεβατοκάμαρά σας, αλλάξτε τη μαξιλαροθήκη σας τακτικά και πλένετε συχνά τα σεντόνια σας για να μειώσετε τα αλλεργιογόνα. Εάν τα μάτια σας έχουν φαγούρα, προσπαθήστε να μην τα τρίψετε και επεισκεφτείτε έναν ειδικό υγείας για να σας συστίσει εάν αυτό είναι απαραίτητο κάποιο συμπλήρωμα ή αγωγή για την αντιμετώπιση της αλλεργίας. Το τρίψιμο των ματιών σας μπορεί να οδηγήσει σε μαύρους κύκλους – ένα άλλο πρόβλημα – οπότε σίγουρα αποφύγετε αυτό. Αν νομίζετε ότι μπορεί να είστε ευαίσθητοι/ες σε συστατικά στο μακιγιάζ των ματιών σας, δοκιμάστε μια απλή σκιά ματιών από μεταλλικό πηλό και μεταβείτε σε μια πιο φυσική μάσκαρα.

  • Μειώστε το αλάτι

Περιορίστε το αλάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας και πριν από τον ύπνο. Επιπλέον αλάτι = κατακράτηση νερού = πρήξιμο. Πίνετε άφθονο νερό για να διατηρήσετε το σύστημά σας αναζωογονημένο και ευρυθμο, καθώς αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του πρηξίματος των ματιών. Το ίδιο το νερό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

  • Κόψε το κάπνισμα

Ναι, οι επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία είναι ένα σωρό και πιθανότατα γνωρίζετε τα περισσότερα από αυτά. Ίσως όμως δεν γνωρίζατε ότι επιδεινώνει το πρόβλημα με τα μάτια σας. Ο καπνός περιέχει ουσίες που διασπούν το κολλαγόνο, το οποίο αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των ιστών του σώματος και συμβάλλει στη χαλάρωση του δέρματος.

  • Πήγαινετε για ύπνο νωρίτερα

Σίγουρα, αυτό επηρεάζει την εμφάνιση των ματιών σας. Αν διαπιστώσετε ότι εργάζεστε πολύ αργά, ξυπνάτε πολύ νωρίς ή απλά δεν κοιμάστε αρκετά, φροντίστε να βελτιώσετε την υγιεινή του ύπνου σας, τα πράγματα δηλαδή που κάνετε πιν πάτε για ύπνο. Για παράδειγμα, κάντε ένα ζεστό μπάνιο, χαμηλώστε τα φώτα, πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα και χαλαρώστε. Αλλά, κυρίως, κοιμηθείτε αρκετά νωρίς.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ