Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Πληροφορίες για μια προσαγωγή – Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό


Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Υπόνοιες για εμπρησμό αφήνει αντιδήμαρχος του Μαραθώνα μιλώντας για άλλες δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν στο ίδιο σημείο τις τελευταίες 10 ημέρες

Ολονύχτια ήταν η μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής με τη φωτιά στη Νέα Μάκρη που εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε διαφορετικές εστίες σε δύο μέτωπα με αποτέλεσμα να υπάρξει εκκένωση κατοικιών αλλά και καταστροφές.

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, «ζήσαμε μια πολύ δύσκολη βραδιά, ξύπνησαν μνήμες που θέλουν να φύγουν από επάνω μας. Η φωτιά ήταν πολύ δύσκολη καθώς είχαμε έντονους ανέμους».

Ο κ. Κυπαρίσσης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εμπρησμού με τον ίδιο αρχικά να υπενθυμίζει ότι το 2019 υπήρχε μια παρόμοια φωτιά στην ίδια περιοχή αλλά κυρίως ότι «πριν από μια εβδομάδα είχαμε επίσης μια τέτοια φωτιά. Υπήρχε στην ίδια ακριβώς περιοχή ένα περιστατικό που δεν πήρε έκταση». Αποκάλυψε, επίσης, ότι «πριν από δυο ημέρες είχαμε περιστατικό στο Λιβικό Γραμματικού πάλι με δύο μέτωπα πράγμα που δεν έγινε γνωστό γιατί έγινε πολύ γρήγορα η αντιμετώπιση».

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της φωτιάς η οποία είναι πλέον οριοθετημένη ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα χαρακτήρισε σημαντικό ότι «είχαμε ενίσχυση των δυνάμεων και είχαμε σφραγίσει την περιοχή για να επέμβουν άμεσα οι δυνάμεις» προσθέτοντας ότι «είχαμε κάνει εκτεταμένη εκκαθάριση για πρώτη φορά στον δήμο με πίεση τους δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδα».

Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό – Πληροφορίες για μια προσαγωγή

Στην περιοχή έχει μεταβεί από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, του ανακριτικού, δηλαδή, της πυροσβεστικής για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το αν η φωτιά στη Νέα Μάκρη είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύο διαφορετικά μέτωπα σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ και δυτικής διεύθυνσης που έφερνε τις φλόγες προς τα σπίτια με πυροσβέστες να σημειώνουν ότι τέτοιας διεύθυνσης άνεμοι κάνουν πολύ δύσκολη την αντιμετώπιση οποιασδήποτε φωτιάς.

Παράλληλα όπως μετέδωσε το MEGA yπάρχουν πληροφορίες από μάρτυρες πως η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός άντρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο να κινείται περίεργα, όπως είπαν οι κάτοικοι, μέσα στην περιοχή της φωτιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ