Τηλεργασία: 4 χρήσιμες συμβουλές για όσους δουλεύουν από το σπίτι

Ακόμη και πριν από την Covid-19, πολλές επιχειρήσεις είχαν υιοθετήσει την πολιτική τηλεργασίας και έτσι εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονταν ήδη από το σπίτι. Συγκεκριμένα, το 2009, περισσότεροι από 34 εκατομμύρια ενήλικες στις ΗΠΑ έκαναν τηλεργασία, ενώ μέχρι το 2028, μία μελέτη εκτιμά ότι το 73% όλων των τμημάτων θα έχουν τηλεργαζομένους.

Πώς να παραμείνετε fit και υγιείς ενώ εργάζεστε από το σπίτι

  • Οργανώστε το πρόγραμμά σας

Η ευελιξία στο πρόγραμμα που συνοδεύει την εργασία από το σπίτι έχει τα πλεονέκτηματα και μειονέκτηματά της. Το καλύτερο πράγμα για να προσαρμοστείτε σε αυτήν την αλλαγή είναι να οργανώσετε ένα πρόγραμμα και να το τηρήσετε.

  • Βρείτε έναν τρόπο να παραμείνετε ενεργοί

Λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις, η διαμονή σε εσωτερικούς χώρους είναι μακρά. Ωστόσο, αυτή είναι η ώρα να παραμείνουμε ενεργοί, περισσότερο από ποτέ. Η άσκηση μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία, σωματική και ψυχική. Απλές προπονήσεις, όπως το streching ή ένα διαδικτυακό πρόγραμμα γιόγκα, μπορεί να είναι επωφελείς για την υγεία σας.

Για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της άσκησης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει να λάβετε τις ακόλουθες προφυλάξεις:

  • Μην ασκείστε εάν έχετε πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή. Ζητείστε άμεσα ιατρική βοήθεια.
  • Πάντα να ασκείστε τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις και να πλένετε τα χέρια σας όταν βγαίνετε για βόλτα με το ποδήλατο ή τα πόδια.
  • Ξεκινήστε αργά και με χαμηλότερης έντασης άσκηση, εάν είστε αρχάριοι.
  • Επιλέξτε τη σωστή δραστηριότητα για να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού.

 

  • Ακολουθήστε μια ρουτίνα ύπνου

Μπορεί να είναι δελεαστικό να ξυπνάτε αργότερα απ’ ότι συνήθως, όταν δουλεύετε από το σπίτι, ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι κι η καλύτερη ιδέα, εάν προσπαθείτε να είστε παραγωγικοί. Επίσης, ένα διαταραγμένο πρόγραμμα ύπνου μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία. Επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι ο ύπνος αργά το βράδυ αυξάνει τα τσιμπολογήματα μετά το δείπνο και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.

  • Διαχωρίστε τον χώρο εργασίας σας από τους υπόλοιπους χώρους

Δημιουργήστε έναν καθορισμένο χώρο που προορίζεται μόνο για τη δουλειά. Προσπαθήστε να αποφύγετε να φέρνετε τη δουλειά στο υπνοδωμάτιο ή στον καναπέ σας. Αυτό το όριο δημιουργεί ένα φυσικό και διανοητικό σύνορο μεταξύ εργασίας και ανάπαυσης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here