Covid-19 Ινδία: Παράδειγμα κατάδειξης του κινδύνου για το τι μπορεί να συμβεί εάν δεν ελεγχθεί η πανδημία

Covid-19 Ινδία: Ο συντονιστής απόκρισης COVID-19 του Λευκού Οίκου Jeff Zients έκανε την επισήμανση στους Αξιωματούχους του Λευκού Οίκου την Παρασκευή ότι η τρέχουσα κρίση κορωνοϊού στην Ινδία είναι ένα παράδειγμα του τι θα μπορούσε να συμβεί αλλού εάν η πανδημία ξεφύγει. Ο συντονιστής απόκρισης του Λευκού Οίκου COVID-19 Jeff Zients έκανε την προειδοποίηση κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό την Παρασκευή. “Πρόκειται για μια παγκόσμια πανδημία. Και η Ινδία καταδεικνύει τον κίνδυνο για το τι μπορεί να συμβεί αν δεν ελέγξουμε παντού την πανδημία”, είπε, προσθέτοντας ότι η χώρα χρησιμεύει ως το πρωταρχικό παράδειγμα “γιατί κάναμε τη μεγαλύτερη επένδυση στην COVAX”

“Δεσμευόμαστε να μοιραστούμε την προσφορά εμβολίων καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη μας γύρω από τον εφοδιασμό μας. Θα διερευνήσουμε αυτές τις επιλογές”, πρόσθεσε.

Επίσης, μιλώντας για την κρίση στην Ινδία, ο Δρ Anthony Fauci, επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου, χαρακτήρισε την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ινδία «τρομερή» και «τραγική», σημειώνοντας ότι την Πέμπτη, η χώρα είχε τον «μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων που έχουν έχει αναφερθεί ποτέ από οποιαδήποτε χώρα “από την αρχή της πανδημίας.

«Έχουν μια κατάσταση εκεί όπου έχουν προκύψει παραλλαγές. Δεν έχουμε ακόμη χαρακτηρίσει πλήρως τις παραλλαγές και τη σχέση μεταξύ της ικανότητας των εμβολίων να προστατεύουν. Αλλά υποθέτουμε ξεκάθαρα ότι χρειάζονται εμβόλια. Τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων βοηθούν σε διαβούλευση με αυτούς, στην παροχή τεχνικής βοήθειας, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν παρόμοιες καταστάσεις, είπε.

Το ανεπαρκές χρηματοδοτικό σύστημα υγείας της Ινδίας είναι κουρελιασμένο καθώς η χειρότερη αύξηση του κορωνοϊού στον κόσμο φθείρει το έθνος, το οποίο έθεσε παγκόσμιο ρεκόρ στις καθημερινές λοιμώξεις για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με 332.730 νοσούντες.

Η Ινδία έχει επιβεβαιώσει 16 εκατομμύρια περιπτώσεις μέχρι στιγμής, δεύτερη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια χώρα με περίπου 1,4 δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Η Ινδία κατέγραψε 2.263 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες για συνολικά 186.920. Τα περιστατικά έχουν αυξηθεί πρόσφατα στη χώρα εν μέσω αναφορών για συγκεντρώσεις υπερδιανομέων του ιού και κατακλυσμένων νοσοκομείων.

Την Τετάρτη, μια δεξαμενή οξυγόνου που διαρρέει σε νοσοκομείο στη δυτική πόλη Nashik άφησε τουλάχιστον 22 ασθενείς σε αναπνευστικές συσκευές νεκρούς λόγω έλλειψης οξυγόνου, ανέφερε η Washington Post.

Ο Ramanan Laxminarayan, διευθυντής του Κέντρου Δυναμικής, Οικονομίας και Πολιτικής Νόσων, κατηγόρησε την κρίση για «εφησυχασμό και έλλειψη προετοιμασίας από την κυβέρνηση» για το ότι επέτρεπε να πραγματοποιηθούν μεγάλες συναντήσεις και φεστιβάλ και δεν προειδοποίησε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε εγρήγορση, ιδίως για τις νέες παραλλαγές που εισέρχονται στη χώρα, σύμφωνα με τους New York Times.

Καθώς περισσότερα άτομα εμβολιάζονται στις ΗΠΑ και σε άλλες πλούσιες χώρες, περίπου το 40% των νέων παγκόσμιων περιπτώσεων προέρχονται από την Ινδία, ανέφερε η εφημερίδα. Παρόλο που περίπου 132 εκατομμύρια Ινδοί έχουν ήδη εμβολιαστεί, η χώρα πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να εμβολιάσει τον στόχο της των 300 εκατομμυρίων μέχρι αυτό το καλοκαίρι λόγω έλλειψης εμβολίων, προειδοποίησαν ειδικοί. “Είναι μια τρομερή κατάσταση που προσπαθούμε να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε. Απλώς πρέπει να δούμε πώς πάνε τα πράγματα. Και προφανώς, πρέπει να εμβολιάσουν τους ανθρώπους τους, επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα το αλλάξουμε αυτό” γύρω, “πρόσθεσε ο Fauci κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Λευκού Οίκου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here