Καρδιακές παθήσεις : Το μέγεθος της μέσης σας προδίδει τον κίνδυνο εμφραγματος

Η ανάγκη μέτρησης της περιφέρειας της μέσης στην κλινική απορρέει εν μέρει από τους περιορισμούς του δείκτη μάζας σώματος , αν και ο ΔΜΣ δεν μπορεί να δείξει ούτε πού βρίσκεται το λίπος , αλλά ούτε και το πως μπορεί να επηρεάσει τους κινδύνους για την υγεία ενός ατόμου. Ωστόσο καλό θα ήταν τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος , οι ειδικοί να λαμβάνουν υπόψιν τους τις μετρήσεις και της κοιλιάς και της μέσης προκειμένου να έχουν θετικά αποτελέσματα στην απώλεια αλλά και να απαλλαχτούν από καρδιακές παθήσεις.

Όταν προσπαθείτε να μειώσετε τον κίνδυνο παθήσεων που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις ή διαβήτη τύπου 2, η παρακολούθηση των αλλαγών στο βάρος σας φαίνεται σαν ένας καλός τρόπος παρακολούθησης της προόδου.

Τα προβλήματα που προκαλεί το λίπος στο σώμα

  • Ωστόσο, ενώ το να πατάτε καθημερινά στο μπάνιο είναι εύκολο, μπορεί να μην παρέχει το καλύτερο στιγμιότυπο για τους κινδύνους για την υγεία που προέρχονται από τη μεταφορά υπερβολικού λίπους, ιδίως το βάρος γύρω από την κοιλιά.

Καλό θα είναι να μετράμε την περιφέρεια της μέσης παράλληλα με τον δείκτη μάζας σώματος

  • Αντ ‘αυτού, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων συνιστά τη μέτρηση της περιφέρειας της μέσης, παράλληλα με τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) -αλλά και τον συνδυασμό ύψους και βάρους και να το διαχειριστεί ως τρόπο αναγνώρισης ατόμων με υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η κοιλιακή παχυσαρκία λειτουργεί ως δείκτης κινδύνου για τις καρδιακές παθήσεις

  • Τα πρόσφατα στοιχεία επισημαίνουν την κοιλιακή παχυσαρκία, όπως καθορίζεται από την περιφέρεια της μέσης, ως δείκτη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων που είναι ανεξάρτητος από τον δείκτη μάζας σώματος.

Η μέτρηση της μέσης επιβάλλεται για όσους θέλουν να χάσουν βάρος

  • Οι ειδικοί ζήτησαν επίσης από τους γιατρούς να μετρούν τακτικά την περιφέρεια της μέσης των ασθενών, η οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους ασθενείς που προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Ακολουθεί βίντεο για το βάρος

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here