Επιστραπτέα προκαταβολή 7 : Πότε πληρώνεται

Ο υπουργός οικονομικών μίλησε στο skai , και αποκάλυψε ότι την Μ. Τρίτη θα ξανά ανοίξει η πλατφόρμα , για να καταφέρουν να μπουν οι δικαιούχοι και να κάνουν την αποδοχή ώστε να δουν στους λογαριασμούς τους το ποσό που έχει εγκριθεί ότι δικαιούνται να πάρουνε, όπως προκύπτει από τον ολγάριθμο του υπουργείου οικονομικών.

Ακόμα ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι η πληρωμή θα καταβληθεί την Μ. Πέμπτη και  ότι σε αυτόν τον κύκλο  αν και υποβλήθηκαν 704.604 αιτήσεις, τελικά κρίθηκαν ως επιλέξιμες περίπου 300.000 επιχειρήσεις. Ενώ όπως είπε μη επιλέξιμες κρίθηκαν κάπου στις 400.00 επιχειρήσεις . Εννοείτε πως τόσο αυτές που επιλέχθηκαν, όσο και αυτές που δεν επιλέχθηκαν βγήκε από κριτήρια.

Όσα είπε για την εστίαση

  • Για την εστίαση, είπε ότι από την στιγμή που επανακκινεί αμέσως μετά το πάσχα ,η επιστραπτέα προκαταβολή 7 θα βοηθήσει στην λειτουργία 50.000 επιχειρήσεων και τόλμησε να τονίσει ότι αν και η κρίση του 2020 ήταν έντονη κατάφεραν να ανοίξουν 8.000 επιχειρήσεις.

Κριτήρια για επιχειρήσεις που δεν θα λάβουν την επιστραπτέα προκαταβολή

  • Μη επιλέξιμες κρίθηκαν οι επιχειρήσεις, οι οποίες  δεν πληρούσαν το κριτήριο ελάχιστης μείωσης του τζίρου τους κατά 2ο%.
  • Οι επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να εμφανίσουν τον ελάχιστο τζίρο του τριμήνου αν και μειώθηκε από  τα 600 στα 450 ευρώ.

Απάτες που εντοπίστηκαν από επιχειρήσεις σε προηγούμενους κύκλους επιστραπτέων

  • Όπως είπε 109 επιχειρήσεις σε προηγούμενους κύκλους επιστρεπτέων προκαταβολών υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις και στην συνέχεια, υπέβαλαν τροποποιητικές και εμφάνιζαν τζίρους εκατομμυρίων προκειμένου να εξασφαλίσουν την μεγάλη χρηματική ενίσχυση.

Όσα είπε για τις επιταγές που λήγουν

  • Ακόμα τόνισε ότι η παράταση των επιταγών που λήγουν από την 1η εως τις 31 Μάϊου θα είναι και η τελευταία, επειδή η επαννεκκίνηση της οικονομίας θα φέρει καινούργιους κανόνες και θα διαμορφώσει εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Το συνολικό ποσό που θα κατατεθεί

  • Την Μ. Πέμπτη θα κατατεθεί σε 300.000 επιχειρήσεις συνολικό ποσό ύψους 1 δις, ευρώ.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για την επιστραπτέα προκαταβολή

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here