Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για την σωστή πρακτική της

Σίγουρα, οι κοινωνικές σας εκδρομές, τα ραντεβού στο κομμωτήριο και οι συνεδρίες γυμναστικής που κάποτε κάνατε , θα μπορούσαν να θεωρηθούν αυτοεξυπηρέτηση, αλλά στο επίκεντρο της αυτο-φροντίδας είναι οι τακτικές δραστηριότητες που σας βοηθούν να επαναφορτίσετε και να σας κάνουν να νιώσετε καλά. Εάν δεν αφιερώνετε χρόνο για καθημερινή αυτοεξυπηρέτηση, είναι πιο πιθανό να αισθανθείτε άγχος για οτιδήποτε δεν προλαβαίνετε να τελειώσετε η να κάνετε μέσα στην ημέρα σας.

Το να γίνετε η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας περιλαμβάνει τη φροντίδα του μυαλού, του σώματος και της ψυχής σας. Όταν φροντίζετε τον εαυτό σας, δίνετε στον εαυτό σας το καύσιμο που χρειάζεστε για να εμφανίζεται ως η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας στην καθημερινή σας ζωή.

Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την αυτο-φροντίδα μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας και να τηρήσετε πραγματικά, ακολουθούν 4 συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Κάντε πράγματα που αγαπάτε και όχι που μισήτε

  • Εάν κάνετε κάτι μόνο επειδή το κάνουν όλοι οι άλλοι, αλλά το μισείτε , τότε σίγουρα δεν θα καταφέρετε ποτέ να το μάθετε και να το κατακτήσετε.
  • Το κλειδί για να ακολουθήσετε τη ρουτίνα αυτο-φροντίδας σας είναι να βρείτε δραστηριότητες που αγαπάτε και τις οποίες προσβλέπετε στο τέλος μιας κουραστικής μέρας να κάνετε για να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε και να αποφορτίσετε την αρνητική ενέργεια.

Για να δημιουργήσετε μια καθημερινή ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης που να λειτουργεί για εσάς και τον τρόπο ζωής σας, δοκιμάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικά πράγματα που σας φωτίζουν και σας κάνουν ευτυχισμένους.

Ακολουθούν ορισμένες ιδέες για να ξεκινήσετε:

  • ΑΝΑΓΝΩΣΗ
  • Γιόγκα
  • Ακούγοντας την μουσική που σας αρέσει
  • Πηγαίνετε για μια βόλτα
  • Διαβάστε ένα περιοδικό
  • Κάντε Μαθήματα χορού

Δοκιμάστε νέα πράγματα και βρείτε τι σας ταιριάζει. Θυμηθείτε, η ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης πρέπει να είναι προσαρμοσμένη σε εσάς και να αντικατοπτρίζει πάρα πολύ καλά τι ανάγκες σας και τα θέλω σας.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για περισσότερη αυτοφροντίδα

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here