«Φωτιές» στον ΣΥΡΙΖΑ άναψε ο «εξαφανισμένος» στις Βρυξέλλες Κούλογλου – Σκληρή απάντηση Πολάκη


Το κλίμα αισιοδοξίας που αναπτύχθηκε από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ μετριάστηκε από τη παρέμβαση του Στέλιου Κούλογλου, που αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» του λεγόμενου αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Αναστάτωση έφερε στην Κουμουνδούρου άρθρο γνώμης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, λίγες μόλις ώρες μετά την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση αρκετών στελεχών του κόμματος και κυρίως του Παύλου Πολάκη, αλλά και μεγάλης μερίδας της βάσης, που στα κοινωνικά δίκτυα μιλά για «προβοκάτσια».

Η συνολική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, ικανοποίησε απόλυτα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναπτέρωσε και το ηθικό τον απλών μελών και των ψηφοφόρων του κόμματος, όπως εύκολα μπορούσε κανείς να διακρίνει με μία γρήγορη βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, αυτό το κλίμα αισιοδοξίας που αναπτύχθηκε, μετριάστηκε από τη παρέμβαση του Στέλιου Κούλογλου, που αποτέλεσε «βούτυρο στο ψωμί» του λεγόμενου αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Στο άρθρο του στο tvxs, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ισοπαλία» στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο, αυτό που ενόχλησε τον κομματικό μηχανισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν το γεγονός ότι ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις για το ζήτημα της «προοδευτικής διακυβέρνησης» και το αν θα δέχονταν ο Αλέξης Τσίπρας να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός προκειμένου να πετύχει το εγχείρημα.

Για όσους γνωρίζουν καλά πρόσωπα και καταστάσεις στο εσωκομματικό στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, η σκέψη αυτή αποτελεί αιτία πολέμου για το «όλον κόμμα», ανεξάρτητα από την τάση ή την ομάδα στην οποία ανήκει το κάθε στέλεχος. Θα μπορούσε κάποιος υποθετικά και με μία μεγάλη δόση υπερβολής να ισχυριστεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να το συζητήσει, όχι όμως και τα στελέχη του κόμματος.

Επομένως, η ανακίνηση ενός τέτοιου ζητήματος από έναν ευρωβουλευτή, μάλιστα, του ΣΥΡΙΖΑ και στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εξόργισε -όπως ήταν αναμενόμενο- αρκετά στελέχη πρώτης γραμμής, με πρώτο και καλύτερο τον Παύλο Πολάκη. «Αν εσύ είδες “ισοπαλία” στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά», σχολίασε με προσωπική αναφορά προς τον Κούλογλου ο βουλευτής Χανίων, μέσω των αγαπημένων του κοινωνικών δικτύων.

Από το ίδιο μετερίζι, τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά χωρίς να αναφέρει ονόματα, αναφέρθηκε στο θέμα και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε πως αν το κόμμα θέλει να γίνει ξανά κυβέρνηση, χρειάζεται «πρόγραμμα, συλλογική προσπάθεια, πειστικότητα, συνοχή” και όχι “αυτογκόλ». Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν με τη σειρά του και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Έκανε λόγο για προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ για τον Κούλογλου είπε ότι «εκθέτει τον ίδιο του το εαυτό, αλλά η πολιτική δεν είναι αρένα για να μιλάμε για ισοπαλίες. Όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα μιας κακής ποιότητας δημοσιογραφίας».

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη Κουμουνδούρου, είναι το γεγονός πως όλα τα στελέχη του κόμματος με τα οποία επικοινώνησε το Newsbomb.gr, έδινε δίκιο στον Παύλο Πολάκη και δεν προσπάθησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους δύο, όντες ιδιαίτερα ενοχλημένοι με τον Στέλιο Κούλουλογλου – που έτσι κι αλλιώς δύσκολα θα ξαναβρεθεί σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, απόφαση που είχε ληφθεί πολλούς μήνες πριν την χθεσινή του παρέμβαση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ