Εμμηνόπαυση: Πόσο επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία

Δεν είναι ότι όλες οι γυναίκες περνούν από αυτή τη μείωση της λίμπιντο, αν και είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η μειωμένη λίμπιντο κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης οφείλεται σε πτώση στα επίπεδα ορμονών. Αυτά τα μειωμένα επίπεδα ορμονών μπορούν να οδηγήσουν σε κολπική ξηρότητα και σφίξιμο, που μπορεί να προκαλέσουν πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί επίσης να σας κάνουν να ενδιαφέρεστε λιγότερο για το σεξ. Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

-κατάθλιψη

-αλλαγές διάθεσης

-αύξηση βάρους

-εξάψεις

Αν αντιμετωπίζετε απώλεια λίμπιντο, μπορείτε να προσπαθήσετε να αυξήσετε τη σεξουαλική σας διέγερση με αλλαγές στον τρόπο ζωής ή σεξουαλικά βοηθήματα, όπως λιπαντικά. Εάν οι θεραπείες στο σπίτι δεν βοηθήσουν, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή θεραπεία.

Εμμηνόπαυση και λίμπιντο

Η εμμηνόπαυση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λίμπιντο με διάφορους τρόπους. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, τα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων μειώνονται, πράγμα που μπορεί να σας δυσκολεύει να νιώσετε διέγερση.

Μία μείωση στα οιστρογόνα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κολπική ξηρότητα. Τα χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων οδηγούν σε πτώση της παροχής αίματος στον κόλπο, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κολπική λίπανση. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αραίωση του κολπικού τοιχώματος, γνωστή ως κολπική ατροφία. Η κολπική ξηρότητα και η ατροφία συχνά προκαλούν δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ.

Ακολουθεί βίντεο:

Άλλες φυσικές αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση ενδέχεται επίσης να επηρεάσουν τη λίμπιντο σας. Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες κερδίζουν βάρος κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, και η ταλαιπωρία με το νέο σώμα σας μπορεί να μειώσει την επιθυμία σας για σεξ. Οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι επίσης κοινά συμπτώματα. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να σας οδηγήσουν να αισθάνεστε πολύ κουρασμένες για σεξ. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν αυτά της διάθεσης, όπως κατάθλιψη και ευερεθιστότητα, τα οποία μπορούν να σας αποτρέψουν από το σεξ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here