25 Απριλίου 2019: Η ομολογία ενός Serial killer που «πάγωσε» την Κύπρο

Νίκος Μεταξάς ή απλά Ορέστης….Γνωστός παγκοσμίως ως ο πρώτος κατά συρροή serial Killer της Κύπρου. Η ιστορία του εκπλήσσει ακόμα και τους βραβευμένους σεναριογράφους θρίλερ. Γι’ αυτό και η υπόθεση του, γίνεται επεισόδιο σε τηλεοπτική σειρά της Κύπρου, ενώ αναμένεται σύντομα και στην μεγάλη οθόνη. Ήταν 25 Απριλίου 2019. Η αστυνομία της Κύπρου καταφέρνει τον “Ορέστη” να ομολογήσει…

Άριστος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, πολύ καλά εκπαιδευμένος, ιδιαίτερα ευφυής. Τελειομανής και παράξενος χαρακτήρας. Παίζει στα δάχτυλα του την τεχνολογία, μέσω της οποίας προσεγγίζει τα θύματά του.

Χόμπι του η φωτογραφία…Την ημέρα που εντοπίστηκε η πρώτη σορός…. φωτογράφιζε σε εκδήλωση πολιτικού κόμματος (από όπου και η παρακάτω φωτογραφία).

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι ένας άνδρας με το παραπάνω προφίλ, μπορεί να είναι serial killer. Το ίδιο και οι κοπέλες που γνωρίζει μέσω κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Ψάρευε τα θύματα του από την πλατφόρμα Badoo και στη συνέχεια αφού βρισκόταν μαζί τους, τα σκότωνε και τα πετούσε στο φρεάτιο του τρόμου στο Μιτσερό, ή στην “Κόκκινη λίμνη”.

Θύματά του. Γυναίκες ασιατικής καταγωγής, που ξαφνικά άρχισαν να εξαφανίζονται από τα σπίτια που εργάζονταν στην Κύπρο. Η απουσία τους, δεν προκάλεσε αρχικά τόσο μεγάλη ανησυχία στην αστυνομία, αφού δεν τις αναζητούσαν και πίστευαν πως απλά επέστρεψαν στον τόπο τους…

Όλα αυτά μέχρι τις 14 Απριλίου 2019. Τουρίστες, ενώ κάνουν βόλτα, βρίσκουν τη σορό γυναίκας σε φρεάτιο του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, στο Μιτσερό της Κύπρου.

Από εκείνη την ημέρα αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι.

Η αστυνομία έχει σημειώσει την ημερομηνία “25 Απριλίου 2019”. Είναι η ημέρα που ο “Ορέστης” σπάει…και ομολογεί τους φόνους 5 γυναικών και 2 παιδιών.

(Τα θύματά του στην παρακάτω φωτογραφία).

Δυστυχώς, θύματά του και τα ίδια του τα παιδιά, που θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν με το βάρος αυτής της ιστορίας.

Πρωτοφανή υπόθεση στην Κύπρο

Η υπόθεση συγκλονίζει το νησί και όχι μόνο…

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν την Τρίτη (14/4/2021) από τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος, θύματος του καταδικασθέντα Νίκου Μεταξά.

Οι άνθρωποι που ξέρουν όσο κανένας άλλος τον Νίκο Μεταξά με την ιδιότητα του πρώτου serial killer της Κύπρου, σκιαγραφούν στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” το προφίλ του.

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας και δύο από τους ανακριτές που πέρασαν ώρες ατελείωτες μαζί του ξεψαχνίζοντας την κάθε λέξη του μιλούν για τον κατά συρροήν δολοφόνο έτσι όπως οι ίδιοι γνώρισαν, εξηγώντας τη μεθοδολογία που ακολούθησαν σε όλες τις φάσεις της ανάκρισής τους μέχρι να τους αποκαλύψει και τα επτά αποτρόπαια εγκλήματά του και να αποσπάσουν την ομολογία του.

Ποια ήταν η σημαντική καμπή της υπόθεσης που οδήγησε στην ομολογία του Νίκου Μεταξά, πού και πώς τους αποκάλυψε τις αποτρόπαιες δολοφονίες 5 γυναικών και 2 παιδιών και πώς αντέδρασαν οι ανακριτές όταν τον άκουσαν.

Γιατί έκανε τις δολοφονίες, και πόσο συνειδητοποιημένος ήταν όταν τις διέπραττε, έδειξε ή όχι μετανιωμένος για τις πράξεις του κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων και ποιο μυστικό του μοιράστηκε με τους ανακριτές και πήρε μαζί του στις φυλακές…

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε στον Μεταξά επτά φορές ισόβια. Οι ποινές πέντε ισοβίων είναι διαδοχικές ενώ οι δύο ποινές ισοβίων θα συντρέχουν, καθώς πρόκειται για εγκλήματα που έγιναν την ίδια χρονική στιγμή που αφορούν μητέρες με τα παιδιά τους.

Το χειρόγραφο σημείωμα της ομολογίας

Ο Μεταξάς ομολόγησε ότι, σκότωσε εν ψυχρώ με τα ίδια του τα χέρια μάνα και κόρη, με την πρόφαση ότι η μητέρα εξέδιδε το παιδί της. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι προχώρησε και σε διερεύνηση της εν λόγω υποψίας του.

Ομολόγησε πως ένιωθε μίσος για την Λίβια, γι΄ αυτό που δήθεν έκανε στην κόρη της και ήθελε να την εκδικηθεί. «Ήθελα να δώσω λύτρωση στο παιδί», ανέφερε.

Ο Μεταξάς ενώπιον Κακουργιοδικείου ανέγνωσε ένα χειρόγραφο σημείωμα. Είπε πως σκότωσε μάνα και κόρη με τον ίδιο τρόπο και τις τοποθέτησε σε ταξιδιωτικές βαλίτσες, τις οποίες πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη.

Τρίτο κατά σειρά θύμα του, η Μαρικάρ Βαλντέζ για την οποία εξέφρασε τον ισχυρισμό ότι ήταν ευάλωτη, εξαιτίας της απώλειας του συζύγου της. Κυνικά ομολόγησε στους ανακριτές ότι τη σκότωσε στο πατάρι του σπιτιού του. Ακολούθως, την τοποθέτησε σε ταξιδιωτική βαλίτσα και την έριξε στην Κόκκινη Λίμνη.

«Τη σκότωσα γιατί μου θύμιζε τη Λίβια», είπε.

Η φρικιαστική δράση του Μεταξά δεν έχει προηγούμενο. Η Μαίρη Ρόουζ και το 6χρονο αγγελούδι της ακολούθησαν το φονικό ένστικτο του για να καταλήξουν δολοφονημένες η μια στο φρεάτιο του Μιτσερού και η άλλη στη Λίμνη Μεμί.

Ο Μεταξάς προέβαλε αντιφατικούς ισχυρισμούς σε ό,τι αφορά τη δεύτερη διπλή δολοφονία. Η πρώτη του εκδοχή ήταν ότι προσπάθησε να σώσει το κοριτσάκι.

Έπειτα από μερικά 24ωρα όμως, ομολόγησε ότι τις σκότωσε από μίσος και παίρνοντας εκδίκηση διότι και η Ρόουζ όπως ισχυρίστηκε εξέδιδε το παιδί της.

Όπως είπε, δεν περνά μέρα που να μην σκεφτεί αυτό το έγκλημα.

«Δεν ξαναένιωσα τόσο άδειος και χαμένος. Σκεφτόμουν τα παιδιά μου αν πάω φυλακή», είπε.

Κυνική είναι η ομολογία του και για την Κάτχα Ανού, την οποία σκότωσε μέσα στο αυτοκίνητό του γιατί όπως ισχυρίστηκε «θόλωσε» το μυαλό του όταν αυτή αντέδρασε διότι τη βιντεογραφούσε.

«Δεν είχα σεντόνι, ήταν μέρα. Θυμήθηκα το πεδίο βολής στην Ορούντα και πήγα και την έριξα εκεί», ανέφερε.

Θολωμένος, εξάλλου, δήλωσε πως ήταν και όταν σκότωνε την Αριάν, μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Αφού διευθέτησαν συνάντηση όπως είπε, τη σκότωσε κατά τη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο μυαλό του αυτή τη φορά είχε την Μαίρη Ρόουζ.

Ως αμετανόητους και επαγγελματίες ψεύτες, που ζητούν διακαώς τα φώτα της δημοσιότητας χαρακτηρίζει τους κατα συρρόν δολοφόνους η παγκόσμια βιβλιογραφία.

«Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Δεν μπορώ να πάρω τον χρόνο πίσω».

Ο Μεταξάς δεν δίστασε να απευθυνθεί και προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία όπως είπε είναι βέβαιος πως διερωτάται μαζί με τον ίδιο, πως ένα μέλος της έφθασε μέχρι εδώ.

«Το ίδιο ερώτημα με βασανίζει και εμένα κι όμως δεν βρήκα απάντηση. Γνωρίζω ότι η απάντηση βρίσκεται κάπου στο νου μου. Δεν τη βρήκα. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση μιας μελέτης με επιστήμονες για να βρω το γιατί, για να βγουν συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στην αποτροπή τέτοιων τραγωδιών» είπε ενώπιον Κακουργιοδικείου, σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Το χρονικό

Κυριακή 14 Απριλίου 2019: Τουρίστες βρίσκουν τη σορό γυναίκας σε φρεάτιο του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, στο Μιτσερό της Κύπρου. Η σορός ανήκει στην 38χρονης Mary Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες. Η γυναίκα μαζί με την 6χρονη κόρη της, Sierra Graze Seucaliuc, είχαν δηλωθεί ως εξαφανισμένες τον Μάιο του 2018.

Τρίτη 16 Απριλίου: Ο 33χρονος Ρουμάνος σύντροφος του θύματος και πατέρας της 6χρονης έχει συλληφθεί ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Mary Rose

Τετάρτη 17 Απριλίου: Ο 33χρονος οδηγείται εκ νέου στο Δικαστήριο Λάρνακας, με τις Αρχές να θεωρούν ότι ο φόνος έχει διαπραχθεί στην Λάρνακα και το πτώμα έχει μεταφερθεί στην Λευκωσία. Η υπόθεση αρχίζει να παίρνει διαστάσεις στην Κύπρο, αλλά κανείς δεν είναι έτοιμος για αυτό που θα ακολουθήσει. Πέμπτη 18 Απριλίου: Οι αρχές στρέφονται στον 35χρονο ίλαρχο Νίκου Μεταξά

Παρασκευή 19 Απριλίου: Το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας διατάζει την προφυλάκιση του 35χρονου Μεταξά και ενός ακόμα 30χρονου αξιωματικού, που θεωρούνται ύποπτοι για τον φόνο της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες και την εξαφάνιση της 6χρονης κόρης της τον Μάιο του 2018. Ο 35χρονος διαχειριζόταν λογαριασμό στην ιστοσελίδα Badoo με το ψευδώνυμο «Ορέστης 35», χρησιμοποιώντας φωτογραφία του 30χρονου. Ο 30χρονος αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. Η αστυνομία αφήνει ελεύθερο τον ο 33χρονο Ρουμάνο. Ο Μεταξάς ομολογεί στους ανακριτές ότι στραγγάλισε τη Mary Rose Tiburcio και στη συνέχεια μετέφερε τη σορό της στο μεταλλείο, πετώντας την στο φρεάτιο. Δεν δίνει καμία πληροφορία για την 6χρονη. Το βράδυ της Παρασκευής, ο 35χρονος οδηγεί αστυνομικούς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στην περιοχή Ξυλιάτου, όπου υποστηρίζει ότι πέταξε αναίσθητη την εξάχρονη.

Σάββατο 20 Απριλίου: Ενώ οι αρχές αναζητούν την 6χρονη κόρη της Mary Rose, τελικά εντοπίζουν τη σορό μιας δεύτερης ενήλικης γυναίκας. Τα κυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο δράστης φαίνεται να έδρασε με πανομοιότυπο τρόπο, αφού και οι δύο γυναίκες βρέθηκαν γυμνές και δεμένες χειροπόδαρα. Οι επιθεωρητές εντόπισαν με κάμερες μέσα στο νερό δύο ακόμα όγκους – εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για ανθρώπινες σορούς. Η δεύτερη γυναίκα είναι γυμνή και σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις θρίλερ και προσελκύει τεράστιο ενδιαφέρον από τα ελληνικά ΜΜΕ. Το φρεάτιο στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο, περίπου 20 λεπτά έξω απ’ την Λευκωσία, φαίνεται κρύβει μέσα του και άλλα πτώματα γυναικών.

Κυριακή 21 Απριλίου: Συγκέντρωση Φιλιππινέζων που εργάζονται στην Κύπρο στη μνήμη της Mary Rose. Ο δράστης μεταφέρεται ξανά στη λίμνη στο Ξυλιάτο όπου υποδεικνύει εκ νέου πού (υποτίθεται πως) έριξε τη σορό της εξάχρονης Sierra. Δεύτερη ομολογία: Ο Νίκος Μεταξάς παρουσιάζεται στο δικαστήριο και ομολογεί τη δολοφονία και δεύτερης ενήλικης γυναίκας. Εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για την 27χρονη Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες, που είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιουλίου του 2018, από την Αγλαντζιά. «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία» λέει στους ανακριτές για τη Marry Rose, το πρώτο θύμα που εντοπίστηκε στο πηγάδι του μεταλλείου Μιτσερού. Εγκρίνεται το αίτημα της αστυνομίας για εξαήμερη κράτησή του.

Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου: Στις έρευνες συμμετέχουν μέλη της ΕΜΑΚ και των ΟΥΚ, από κοινού με το λιμενικό και τη ναυτική αστυνομία. Στο Μιτσερό μεταβαίνει και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ενώ με ρομποτική κάμερα ερευνάται ο βυθός της λίμνης. Ο δικηγόρος Ηλίας Στεφάνου που είχε εκπροσωπήσει τον 35χρονο στην πρώτη διαδικασία προσωποκράτησης αποσύρεται. Στο Αρχηγείο Αστυνομίας πραγματοποιείται σύσκεψη παρουσία όλων των αστυνομικών διευθυντών για συντονισμό σε σχέση με τα ελλείποντα πρόσωπα και κατά πόσο παρουσιάζουν κοινά στοιχεία με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις. Συνολικά 22 Φιλιππινέζες είναι ανάμεσα στα αγνοούμενα και εξαφανισμένα πρόσωπα. Η κυπριακή αστυνομία ζητά, με επιστολή της, από την Ιντερπόλ, τη βοήθεια ειδικών σε θέματα πολλαπλών φόνων για διερεύνηση εξειδικευμένων ζητημάτων. Ο αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ζητά την κατανόηση των πολιτών, διαβεβαιώνοντας πως αν προκύψουν στοιχεία, θα τιμωρηθούν όσοι τυχόν ευθύνονται για την αμελή διερεύνηση των υποθέσεων των εξαφανισμένων γυναικών. Σε πολλές από τις περιπτώσεις, οι γυναίκες έχουν αφήσει πίσω τους τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να έχουν φύγει από τη χώρα. Σαφείς αιχμές από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών, που είχε καταγγείλει από πέρσι αδράνεια των Αρχών.

Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου: Ταυτοποιείται πέραν πάσης αμφιβολίας η σορός της Mary Rose. Ο Μεταξάς έχει ομολογήσει ότι στραγγάλισε την Arian Palanas Rozano από τις Φιλιππίνες, την ώρα της ερωτικής τους επαφής. Ο δράστης εξετάζεται από ψυχίατρο που διαπιστώνει πως ο serial killer έχει επίγνωση των πράξεων του και είναι σε θέση να παρακολουθήσει οποιαδήποτε διαδικασία. Νέες έρευνες στην οικία του αλλά και στο γραφείο, στο στρατόπεδο στο οποίο υπηρετεί. Κατάσχονται σκληροί δίσκοι καθώς και συσκευές usb. Τα ηλεκτρονικά ίχνη του αποκαλύπτουν ότι είχε επικοινωνία με ακόμη δύο γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στον κατάλογο των ελλειπόντων. Ολοκληρώνεται η νεκροτομή της σορού της δεύτερης γυναίκας αλλά η ταυτοποίησή της θα γίνει αργότερα με τη μέθοδο του DNA.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Hope for Children, Μάριος Νικολάου, ανέφερε ότι παρόλο που υπογράφηκε πριν τρία χρόνια μνημόνιο συνεργασίας με την Αστυνομία, με το οποίο καθιερώνεται πρωτόκολλο σε σχέση με τις εξαφανίσεις παιδιών, εντούτοις αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ και, παρά τις επιστολές που αποστάληκαν στο Αρχηγείο Αστυνομίας, δεν έχει δοθεί απάντηση. Δύτες και ειδικοί ερευνητές στην Κόκκινη Λίμνη Δύτες και ειδικοί ερευνητές στην Κόκκινη Λίμνη.

Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου: Ξεκινούν εκ νέου οι έρευνες στο Μιτσερό. Μέχρι τώρα είναι γνωστό πως ο Νίκος Μεταξάς συνομιλούσε μέσω site γνωριμιών με τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες από τις Φιλιππίνες που αγνοούνται. Νέο ένταλμα και για τρίτη εξαφανισμένη γυναίκα, την 29χρονη Maricar Vladez. Ο ύποπτος παραδέχθηκε στις αρχές ότι είχε συναντηθεί μαζί της στις 13 Δεκεμβρίου του 2017, ημέρα κατά την οποία εκείνη εξαφανίστηκε.

Τα επιβαρυντικά στοιχεία για τον Μεταξά, που κρατείται για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης, προέκυψαν μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα. Στην κατοχή του 35χρονου Νίκου Μεταξά βρέθηκε φωτογραφία της τρίτης εξαφανισμένης γυναίκας. Το δικαστήριο επιβεβαίωσε πως ερευνάται το σενάριο δολοφονίας της.

Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου: Ο δράστης οδηγείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του δικαστηρίου που διατάσσει νέα, διήμερη κράτησή του. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι αρχές ζητούν παράταση της κράτησης παρότι δεν έχει βρεθεί τρίτο πτώμα. Ο Νίκος Μεταξάς παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, χωρίς να εγείρει ένσταση στο διάταγμα κράτησής του. Αναφορικά με τη δολοφονία της Arian Palanas, ο ανακριτής αποκάλυψε πως ο 35χρονος την σκότωσε στο πατάρι του σπιτιού του.

Ολοκληρώνεται χωρίς ευρήματα η έρευνα για πτώματα στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού και οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στη λίμνη του Ξυλιάτου. Εντοπίζεται τρίτη σορός, στο πεδίο βολής της Ορούντας. Εκτιμάται ότι το πτώμα ανήκει στην Maricar. Μέχρι τότε, έχει παραδεχτεί τους φόνους της Marry Rose, της Αrian Palanas Lozano, της Maricar Valdez Arquiola και της γυναίκας που εντοπίστηκε στην Ορούντα.

Για το 6χρονο παιδάκι επιμένει πως δεν το σκότωσε και απλώς το έριξε αναίσθητο στο νερό. Το απόγευμα ο Νίκος Μεταξάς ομολογεί τον διπλό φόνο μιας μητέρας και της ανήλικης κόρης της από τη Ρουμανία. Η εξέλιξη αυτή ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων του στα επτά ενώ έχουν εντοπιστεί μόνο τρεις σοροί: της Μarry Rose, της Arian Palanas και της γυναίκας στην Ορούντα που εικάζεται πως καταγόταν από το Νεπάλ. Μία γυναίκα από τις Φιλιππίνες καταγγέλλει για βιασμό τον καθ’ ομολογίαν serial killer της Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η τοπική εφημερίδα «Πολίτης». Μέχρι στιγμής, ο Μεταξάς έχει ομολογήσει πως σκότωσε:

-Την 38χρονη Μαίρη Ρόουζ Τιμπούρκιο

-Την 6χρονη κόρη της Τιμπούρκιο, Σιέρα (την πέταξε «αναίσθητη» κατά τον ίδιο)

-Την 28χρονης Αριάν Παλάνας -Την 30χρονη Μαρικάρ Βαλτέζ

-Την 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα

-Την 8χρονη κόρη της Μπουνέα, Έλενα-Ναταλία και

-Μια γυναίκα με καταγωγή είτε από το Νεπάλ είτε από τις Ινδίες.

Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου: Διαδήλωση για τα θύματα του serial killer έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου: Η Κάτχα Άνου θεωρείται το έβδομο θύμα του «Ορέστη» όπως ο ίδιος αποκάλυψε με ιδιόχειρο σημείωμα. Ο 35χρονος serial killer οδηγείται εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, που εγκρίνει την ανανέωση του διατάγματος κράτησής για άλλες 8 μέρες, όπως είχαν αιτηθεί οι ανακριτές της Αστυνομίας. Ξεκινούν εκ νέου οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη της Κύπρου, καθώς εκεί έχουν εντοπιστεί δύο βαλίτσες, στις οποίες ο 35χρονος ίλαρχος υποστηρίζει ότι βρίσκονται πτώματα δύο θυμάτων του, της Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων και της κόρης της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων. Οι δύτες έχουν εντοπίσει επίσης κομμάτι από δέρμα, το οποίο εκτιμούν ότι πρέπει να εξεταστεί καθώς δείχνει «ξένο» με τον χώρο. Στο μεταξύ, οι αρχές δεν έχουν πειστεί ότι ο 35χρονος serial killer σκότωσε μόνο επτά γυναίκες, όπως επιμένει και ομολόγησε με ιδιόχειρα σημειώματα 10 σελίδων

Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου: Τέταρτη σορός εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα που ανασύρθηκε λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι από την «Κόκκινη Λίμνη». Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, δήλωσε πως η βαλίτσα περιείχε πτώμα γυναίκας και ένα τσιμεντομπλοκ. Η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση και η ταυτότητά της θα εξακριβωθεί μετά από επιστημονικές εξετάσεις. Εκτιμάται πως είναι το πτώμα της 36χρονης Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία. O Νίκος Μεταξάς αποκάλυψε στους αξιωματικούς της αστυνομίας Κύπρου ότι σκότωσε τα δύο παιδιά γυναικών που ήταν θύματά του, γιατί τον είδαν.

Δευτέρα 29 Απριλίου: Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η νεκροτομή στη σορό της γυναίκας που βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα στην Κοκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Τετάρτη 1 Μαΐου: «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου» λέει ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Ίωνας Νικολάου, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την παραίτηση του Πέμπτη 2 Μαΐου: Ο υπουργός Δικαιοσύνης συναντιέται με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη. Υποβάλει την παραίτησή του που γίνεται δεκτή.

Παρασκευή 3 Μαΐου: Αρχηγός της αστυνομίας συναντιέται με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Δεν υποβάλει παραίτηση αλλά καρατομείται από τον Κύπριο πρόεδρο. Ταυτοποιείται η δεύτερη σορός που εντοπίζεται στο φρεάτιο στο Μιτσερό. Η σορός ανήκει στην Arian Palanas Lozano, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του 35χρονου Ίλαρχου.

Κυριακή 5 Μαΐου: Ανασύρεται η δεύτερη βαλίτσα από τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης στο Μιτσερό. Ένας δύτης καταδύθηκε στις 3:10μ.μ στη λίμνη, τοποθέτησε την βαλίτσα σε ένα δίχτυ και το εύρημα ανασύρθηκε στη στεριά. Μέσα στη βαλίτσα βρέθηκε, όπως αναμενόταν, ένα ακόμα πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες το πτώμα ανήκει σε παιδί.

Στις 26 Ιουνίου το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας καταδικάζει σε επτά φορές ισόβια τον καθ’ ομολογία κατά συρροήν δολοφόνο Νίκο Μεταξά.

Κρίνεται ένοχος σε όλες τις κατηγορίες και συγκεκριμένα για 7 φόνους εκ προμελέτης και 5 απαγωγές με σκοπό τον φόνο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δια βίου για κάθε φόνο.

Για την υπόθεση του, κάθισαν στο σκαμνί και 15 αστυνομικοί για αμελή διερεύνηση των υποθέσεων απαγωγής και δολοφονίας, ενώ “ξηλώθηκε” ο αρχηγός της αστυνομίας.

Τι είπε η πρώην σύζυγός του

H πρώην σύζυγος του serial killer της Κύπρου με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον είχε καταγγείλει τον Ιούνιο του 2018 εκφράζοντας φόβους για βίαιη συμπεριφορά και απειλές προς το πρόσωπό της.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ύποπτος μετά από έντονη συζήτηση που είχαν, άρχισε να σπάει πράγματα στο σπίτι.

Μάλιστα φαίνεται πως είχε πει στην πρώην σύζυγό του κατά την διάρκεια του καβγά «δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάμω!».

Η πρώην σύζυγος του είχε αναφέρει στην Αστυνομία πέρυσι ότι δεν ζητά την ποινική δίωξή του, αλλά να του γίνουν συστάσεις, οι οποίες αφού του έγιναν, εκείνος απολογήθηκε.

«Στις 19/6/2018 και ώρα 08:25 καταγγέλθηκε στον σταθμό από την… και ανέφερε ότι την 18/6/2018 και περί ώρα 22:00, ενώ συζητούσε με το σύζυγο της για διάφορα οικογενειακά θέματα που αντιμετωπίζουν κι αυτός ξεκίνησε να ρίχνει διάφορα αντικείμενα στο έδαφος και στη βεράντα της οικίας τους και μιλούσε πολύ έντονα σε σημείο που η παραπονούμενη φοβήθηκε για πιθανή σωματική βία. Όπως ανέφερε η παραπονούμενη, την περασμένη εβδομάδα, του ζήτησε διαζύγιο κι ο σύζυγος της δεν μπορεί να το αποδεχτεί. Επίσης, την απείλησε με τη φράση «μην τολμήσεις να πιάσεις διαζύγιο, δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω».

Η ζωή στη φυλακή

Ο Νίκος Μεταξάς, «δεν είναι ένας προβληματικός κρατούμενος και ακολουθεί το πρόγραμμα των κρατητηρίων με στρατιωτική πειθαρχία, ίσως λόγω της ιδιότητας του ως αξιωματικού». Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, δεν λέει πολλά λόγια και διαβάζει ακατάπαυστα (λάτρης του “Game of thrones”), λένε οι φύλακες και συγκρατούμενοι του.

Παρά το ότι οι περισσότεροι κρατούμενοι στα αστυνομικά κρατητήρια επιλέγουν να παραγγέλνουν φαγητό από εστιατόρια και ταχυφαγεία της Λευκωσίας, όπως και οι αστυνομικοί, ο Νίκος Μεταξάς τρώει μόνο από το φαγητό που του προσφέρεται.

«Δεν παράγγειλε ούτε μια φορά φαγητό από έξω» ανέφερε στην εφημερίδα «Πολίτης» πηγή των κρατητηρίων, σημειώνοντας πως το θέμα, μάλλον δεν είναι οικονομικό αφού αρκετές φορές του πρότειναν να τον κεράσουν και αρνήθηκε. Το φαγητό του, το τρώει στο κελί του από το οποίο δεν εξέρχεται για προαυλισμό και με δική του επιθυμία παραμένει 24 ώρες το 24ωρο. Για λόγους ασφαλείας όταν εξέρχεται από το κελί του για να κάνει μπάνιο στα λουτρά των κρατητηρίων οι υπόλοιποι κρατούμενοι μένουν κλειδωμένοι στα κελιά τους αν και ο ίδιος δεν το ζήτησε ποτέ. Προσέχει την εμφάνιση του και ξυρίζεται τακτικά ενώ δεν κυκλοφορεί με φόρμες ή πρόχειρα ρούχα. Ντύνεται καθημερινώς με καθαρά ρούχα που έχει στη διάθεση του ενώ δείχνει να περιμένει την μεταφορά τους στις φυλακές όπου αναμένεται να παραμείνει για πολλές δεκαετίες.

Δεν τον έχει επισκεφθεί κανείς άλλος πλην του πατέρα του.

Στη μεγάλη οθόνη

H ιστορία του Νίκου Μεταξά είναι γραμμένη για την μεγάλη οθόνη. Το σενάριο το έγραψε ο ίδιος… Όπως ήταν λοιπόν αναμενόμενο τράβηξε το ενδιαφέρον των παραγωγών.

Την μεταφορά της στην μεγάλη οθόνη αποκάλυψε ο Κώστας Δημητρίου, φιλοξενούμενος σε εκπομπή του κρατικού καναλιού στις 29/5/2020.

Ο κ. Δημητρίου δεν ονομάτισε τον Μεταξά ωστόσο ανέφερε ότι η ταινία θα καταπιάνεται με τα εγκλήματα κατά αλλοδαπών γυναικών και θα είναι μια διασκευή των όσων στην πραγματικότητα έγιναν.

Η ταινία σκοπό έχει να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω σχετικών πλατφορμών όπως είπε ο κ. Δημητρίου ενώ θα ανέβει και στον κινηματογράφο.

Πηγή: sigmalive/ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ/reporter.cy.com/KYΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here