Καρδιακός παλμός κώμα: Αυτά τα σημεία ανιχνεύουν τον σφυγμό

 Η επιστημονική κοινότητα  αναγνωρίζει ότι σε υγιείς συμμετέχοντες, η ανταπόκριση του εγκεφάλου στους καρδιακούς παλμούς σχετίζεται με την αντιληπτική, σωματική και αυτοσυνείδηση. Τώρα δείχνουμε ότι μπορούμε να λάβουμε κλινικά σημαντικές πληροφορίες εάν διερεύνηση αυτής της αλληλεπίδρασης σε ασθενείς με διαταραχές της συνείδησης. ” Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει αρκετές σημαντικές βελτιώσεις για τη διάγνωση αυτών των ασθενών, ωστόσο, παραμένει μια μεγάλη πρόκληση για τη μέτρηση της αυτοσυνείδησης σε αυτούς τους ασθενείς που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν.

Για τη μελέτη τους, οι ερευνητές περιελάμβαναν 68 ασθενείς με διαταραχή της συνείδησης. Πενήντα πέντε ασθενείς υπέφεραν από την ελάχιστα συνειδητή κατάσταση και εμφάνισαν κυμαινόμενα αλλά συνεπή σημάδια συνείδησης, αλλά δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν, και 13 ασθενείς σε κατάσταση μη ανταποκρινόμενης αφύπνισης , που δεν εμφανίζουν κανένα σημάδι συμπεριφοράς επίγνωσης. Αυτοί οι ασθενείς διαγνώστηκαν χρησιμοποιώντας την αναθεωρημένη κλίμακα αποκατάστασης κώμα, μια τυποποιημένη κλινική δοκιμή για την αξιολόγηση της συνειδητής συμπεριφοράς.

Από τι υπέφεραν όσοι έλαβαν μέρος στην μελέτη

  • Καθώς αυτοί οι ασθενείς υπέφεραν από σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό, ενδέχεται να μην μπορούσαν να δείξουν συμπεριφορικά σημάδια συνειδητοποίησης. Επομένως, βασίσαμε επίσης τη διάγνωσή μας στον μεταβολισμό του εγκεφάλου ως ανιχνευτή συνείδησης. Αυτή είναι μια υπερσύγχρονη τεχνική νευροαπεικόνισης που βοηθά για τη βελτίωση της διάγνωσης ασθενών με διαταραχές της συνείδησης. Παρόλο που αυτές οι σαρώσεις είναι πολύ ενημερωτικές, μπορούν να ληφθούν μόνο σε εξειδικευμένα κέντρα.

Πως έγινε η καταγραφή από τους επιστήμονες

  • Οι ερευνητές κατέγραψαν την εγκεφαλική δραστηριότητα κατά την κατάσταση ηρεμίας (δηλαδή χωρίς συγκεκριμένη εργασία ή διέγερση). Επέλεξαν τμήματα EEG αμέσως μετά έναν καρδιακό παλμό και τμήματα EEG σε τυχαία χρονικά σημεία (δηλ. Δεν είναι χρονικά κλειδωμένα σε έναν καρδιακό ρυθμό) Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για να ταξινομήσουν (ή να διαγνώσουν) τους ασθενείς στις δύο διαγνωστικές ομάδες.

Ο ρόλος των τμημάτων EEG

  • Τα τμήματα EEG που δεν είναι κλειδωμένα σε καρδιακούς παλμούς ήταν πληροφοριακά για να προβλέψουν εάν ένας ασθενής είχε συνείδηση ​​ή όχι, αλλά τα τμήματα EEG που ήταν κλειδωμένα σε καρδιακούς παλμούς ήταν πιο ακριβή σε αυτό. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι ο καρδιακός παλμός προκάλεσε το δυναμικό μπορεί να μας δώσει συμπληρωματικά στοιχεία για την παρουσία συνείδησης. 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here