Ανδρική αντισύλληψη : Πολύχρωμα κοκτέιλ δίνουν λύση

Επειδή τα γυναικεία αντισυλληπτικά είναι πολύ επιβλαβή για το σώμα με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους για την υγεία της γυναίκας, οι επιστήμονες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ανδρικά προφυλακτικά για να μην εκτίθενται σε κινδύνους μόνο οι γυναίκες. Έτσι παρακάτω γίνεται ανάλυση της έρευνας αλλά και τι χρησιμοποιήθηκε για να επιτευγχθεί.

Τώρα, εμπνευσμένα από πολύχρωμα κοκτέιλ με στρώσεις, οι ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα μεσοπρόθεσμο, αναστρέψιμο ανδρικό αντισυλληπτικό .Συνήθεις μορφές ανδρικής αντισύλληψης είναι είτε βραχυπρόθεσμα (προφυλακτικά) είτε μακροχρόνια (βασεκτομή). Ωστόσο, τα προφυλακτικά μπορεί να αποτύχουν και οι αγγειοεκτομές, ενώ είναι αποτελεσματικές, δεν είναι συχνά αναστρέψιμες.

Επινόηση αναστρέψιμης μορφής ανδρικής αντισύλληψης

  • Η Xiaolei Wang και οι συνεργάτες της ήθελαν να επινοήσουν μια μεσοπρόθεσμη, αναστρέψιμη μορφή ανδρικής αντισύλληψης. Ενέπνευσαν κοκτέιλ, όπως ο Γαλαξίας, που φτιάχνουν οι μπάρμαν τοποθετώντας πολύχρωμα υγρά σε ένα ποτήρι. Εάν το ποτό αναδεύεται ή θερμανθεί, τα στρώματα συνδυάζονται σε ένα ομοιόμορφο υγρό. Ο Wang και οι συνάδελφοί του αναρωτήθηκαν αν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια παρόμοια προσέγγιση για την έγχυση στρωμάτων υλικών για να μπλοκάρουν τα αγγεία deferens, τον αγωγό που μεταφέρει το σπέρμα από τον όρχι στην ουρήθρα. Η εφαρμογή θερμότητας θα αναγκάσει τα στρώματα να αναμιχθούν, να τα σπάσουν και να “αποσυνδέσουν τον αγωγό.

Που δοκιμάστηκε η μελέτη

  • Η ομάδα δοκίμασε την προσέγγισή τους σε αρσενικούς αρουραίους. Ένεσαν διαδοχικά τέσσερα στρώματα υλικών στο vas deferens: μια υδρογέλη που σχηματίζει ένα φυσικό φράγμα στο σπέρμα. νανοσωματίδια χρυσού, τα οποία θερμαίνονται όταν ακτινοβολούνται με φως υπερύθρων. αιθυλενοδιαμινοτετραοξικό οξύ (EDTA), μια χημική ουσία που διασπά την υδρογέλη και σκοτώνει επίσης το σπέρμα. και τέλος, ένα άλλο στρώμα νανοσωματιδίων χρυσού. Τα ενέσιμα υλικά κράτησαν τους αρουραίους από τον εμποτισμό των θηλυκών για περισσότερο από 2 μήνες. Ωστόσο, όταν οι ερευνητές έριξαν μια λάμπα σχεδόν υπέρυθρων στους αρουραίους για λίγα λεπτά, τα στρώματα αναμίχθηκαν και διαλύθηκαν, επιτρέποντας στα ζώα να παράγουν απογόνους. Οι ερευνητές λένε ότι ενώ αυτό το πιλοτικό πείραμα είναι πολλά υποσχόμενο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για την επαλήθευση της ασφάλειας των υλικών.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική υγεία

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here