Επίδομα 534 ευρώ: Συνεχίζονται οι αναστολές και τον Μάιο – Σε ποιους εργαζόμενους μπαίνει «κόφτης»

Επίδομα 534 ευρώ: Συνεχίζονται οι αναστολές – Νέος «κόφτης» νομοθετείται άμεσα μετά και τις  υποθέσεις απάτης που ανακάλυψε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης και τον αρμόδιων Υπουργείων περιλαμβάνεται η παράταση των αναστολών συμβάσεων εργασίας και τον Μάϊο.

Ωστόσο, νέος «κόφτης» μπαίνει από τον Μάιο από το υπουργείο Εργασίας στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας, για τους μερικώς απασχολούμενους με ωράριο κάτω των 4 ωρών ημερησίως.

Αυτό σημαίνει πως ακόμα και οι επιχειρήσεις που ανοίγουν μετά το Πάσχα περνούν από την λίστα των κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων στην λίστα των ανοιχτών αλλά πληττόμενων βάσει ΚΑΔ και εξακολουθούν να διατηρούν τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή σύμβασης έως και το 100% των εργαζομένων τους.

Υπενθυμίζεται πως παραμένουν ανοιχτές οι δηλώσεις στο ΕΡΓΑΝΗ έως και τις 30 Απρίλιο αποκλειστικά για τις ευπαθείς ομάδες των εργαζομένων.

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα παραταθεί μέχρι 31 Μαΐου και η υποχρεωτική τηλεργασία στο 50%, ενώ λόγω του ότι ανοίγουν όλες οι σχολικές βαθμίδες στις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού θα αφορά μόνο ειδικές κατηγορίες.

Με το νέο μέτρο «κόβονται» ωρομίσθιοι που φαίνονται να απασχολούνται ελάχιστες ώρες εργασίας τον μήνα, καθώς και εργαζόμενοι με μερική απασχόληση που φαίνεται να εργάζονται με συμβάσεις για 3ωρα ή ακόμα και 2ωρα ημερησίως.

Επιπλέον σε αναστολή μπορούν να τεθούν μόνο όσοι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί έως 31 Ιανουαρίου 2021 (όσοι προσλήφθηκαν Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο δεν τίθενται σε αναστολή).

Η πρόσβαση στο μέτρο των αναστολών προχωρά με κριτήριο τζίρου για τις παλιές επιχειρήσεις. Έτσι, επιχειρήσεις οι οποίες έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1η Ιανουαρίου 2018, ήταν υποκείμενες σε ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και δεν άνοιξαν υποκατάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020, για να είναι επιλέξιμες πρέπει:

  • Να έχουν υποβάλει όλες τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ καθ’ όλη την περίοδο από την 1η Απριλίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020 και
  • Να μην παρουσιάζουν αύξηση του κύκλου εργασιών τους την περίοδο από 1η Απριλίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την περίοδο από 1η Απριλίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί στην ΑΑΔΕ έως και 4/3/2021.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here