Πανεπιστήμιο Μισισιπή: Ετοιμάζει ένωση PDC-APB» για έγχυση γι’ αποτροπή των επιδράσεων δηλητηριωδών φυτών


Πανεπιστήμιο Μισισιπή: Περίπου 50 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήττονται από δηλητηριώδη κισσό, δηλητηριώδη βελανιδιά και δηλητηριώδες σουμάκ κάθε χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές εργάζονται σε ένα εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντίδρασης των ανθρώπων στον δηλητηριώδη κισσό. Σύμφωνα με την Scientific American, οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή και οι Hapten Sciences «προχωρούν σε μια ένωση που ονομάζεται PDC-APB» για να εγχέεται μία φορά κάθε χρόνο ή δύο για να αποτρέψουν τις επιδράσεις του δηλητηρίου των φυτών.

«Πιστεύουμε ότι η λήψη θα οδηγήσει σε απευαισθητοποίηση και θα μειώσει ή θα εξαλείψει τις αντιδράσεις στον δηλητηριώδη κισσό, τη βελανιδιά και το σουμάκ», δήλωσε ο Ρέι Χέιτζ, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapten Sciences. “Κάθε Μάρτιο αρχίζω να λαμβάνω e-mail από ανθρώπους που ρωτούν:” Πού είναι το φάρμακο; Μπορώ να είμαι σε δοκιμή; ” Η δημοσίευση ανέφερε ότι η ομάδα του Hage, η οποία έχει αδειοδοτήσει τη σύνθεση, πέρασε τις αρχικές δοκιμές ασφάλειας σε ανθρώπους και πρόκειται να αξιολογηθεί σε μια κλινική δοκιμή.

Η Scientific American έγραψε επίσης για την πρόοδο σε διάφορες μελέτες σχετικά με εξανθήματα από ουρουσιόλη, το λάδι από το χυμό των φυτών.

Περίπου 50 εκατομμύρια Αμερικανοί προσβάλλονται από δηλητηριώδη κισσό ή ξαδέλφια της δηλητηριώδους βελανιδιάς και του δηλητηριώδους σουμάκ κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Δέρματος, με περίπου 85% του πληθυσμού να είναι αλλεργικό στα φυτά και περίπου 10% έως 15% εξαιρετικά αλλεργικό. Τα τρία φυτά αναπτύσσονται παντού στις ΗΠΑ, με εξαίρεση τη Χαβάη, την Αλάσκα και μερικές ερήμους της Νεβάδα. Τα φυτά – με τρία φύλλα, πέντε, επτά, εννέα  που εμφανίζονται ως αμπέλια ή θάμνοι – προκαλούν αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής από ουρουσιόλη που μπορεί να μεταφερθεί σε ζώα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα. Η αντίδραση στην ουρουσιόλη περιλαμβάνει ερυθρότητα, πρήξιμο, φουσκάλες και έντονο κνησμό και το εξάνθημα χρειάζεται περίπου δύο εβδομάδες για να επουλωθεί, ανέφερε η ένωση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν εμφανίζεται μόλυνση με βακτήρια. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) λένε ότι όποιος βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους κινδυνεύει να εκτεθεί.

Ο Οργανισμός ανέφερε ότι η αναγνώριση των φυτών είναι ένα σημαντικό βήμα για την αποφυγή τους, εκτός από το πλύσιμο εργαλείων και γαντιών στον κήπο, τη χρήση μακρυμάνικων και μεγάλων παντελονιών, το πλύσιμο των κατοικίδιων ζώων και το πλύσιμο του δέρματος με σαπούνι και δροσερό νερό το συντομότερο δυνατό, εάν έρθετε σε επαφή με δηλητηριώδες φυτό. Πώς να αντιμετωπίσετε ένα εξάνθημα δηλητηριώδους κισσού

Τα δηλητηριώδη εξανθήματα δεν είναι μεταδοτικά, αλλά το φυτικό έλαιο μπορεί να παραμείνει για χρόνια σχεδόν σε κάθε επιφάνεια μέχρι να πλυθεί με νερό ή τρίψιμο αλκοόλ. Ενώ η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, υπάρχουν μέθοδοι θεραπείας και τα CDC συνιστούν να μουλιάσετε σε δροσερό νερό ή σε χλιαρό λουτρό βρώμης, να εφαρμόσετε τοπικά σκευάσματα κορτικοστεροειδών χωρίς συνταγή ή να λάβετε συνταγογραφούμενα από του στόματος κορτικοστεροειδή, εφαρμόζοντας τοπικά εξωχρηματιστηριακά προστατευτικά του δέρματος συμπεριλαμβανομένης της λοσιόν καλαμίνης και αποφυγή γρατζουνιών.

Ένα αντιισταμινικό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του κνησμού, είπαν τα CDC, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια εάν έχουν θερμοκρασία πάνω από 100 βαθμούς Φαρενάιτ, υπάρχει πύον ή απαλές κίτρινες κρούστες στο εξάνθημα, ο κνησμός χειροτερεύει, δυσκολεύονται στην αναπνοή και το εξάνθημα εξαπλώνεται στα μάτια, το στόμα, την περιοχή των γεννητικών οργάνων ή περισσότερο από το ένα τέταρτο του δέρματος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ