Lockdown μέτρα Βόρεια Ελλάδα: Αγωνία για το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα – Ποιες περιοχές “φλερτάρουν” με τοπικό lockdown


Lockdown μέτρα Βόρεια Ελλάδα: Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα εντάχθηκαν στο κόκκινο. Για τις συγκεκριμένες περιοχές αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας.  Στο «κόκκινο» παραμένουν και οι περιφέρειες Πιερίας, Ημαθίας, Πρέβεζας, Καβάλας και Αργολίδας. Σε αυτές τις περιοχές θα ακολουθηθεί η… πεπατημένη, που πρωτοξεκίνησε το καλοκαίρι που μας πέρασε από τη Μύκονο, που ήταν η πρώτη που πλήρωσε το μάρμαρο της έξαρσης των κρουσμάτων κι ακολούθησαν κι άλλες περιοχές κατά τους προηγούμενους μήνες. Έτσι λοιπόν, στις παραπάνω περιοχές, αρχής γενομένης από το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου στις 06:00 αναμένεται να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 πμ έως τις 06:00 πμ και απαγόρευση μουσικής σε χώρους εστίασης για όλο το 24ωρο.

Στο τραπέζι αλλαγές στα μέτρα στα σχολεία

Ήδη υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες και συγκεκριμένα σε μαθητές. Αυτό αποτυπώνεται και από την χτεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ όπου προέκυψαν 3500 κρούσματα. Μεταξύ των επιστημόνων υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τους χώρους των σχολείων ειδικά όσο θα πλησιάζει ο χειμώνας όπου οι κλειστές αίθουσες θα είναι δύσκολο να αεριστούν και θα υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους. Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του γνωστού μέλους της επιτροπής των ειδικών, Μάριου Λαζανά ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο μέτρο 50+1, λέγοντας ότι το κλείσιμο ενός τμήματος αν μολυνθούν πάνω από τους μισούς μαθητές- είναι υπό σκέψη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ