Συγκλονίζουν Έλληνες που ζουν στην Ινδία: Απελπισία και θάνατος έξω από τα νοσοκομεία

Για ένα ακόμα 24ωρο τα κρούσματα ξεπερνούν τις 350.000 – Το οξυγόνο έχει εξαντληθεί, διαθέσιμες κλίνες δεν υπάρχουν και τα αποτεφρωτήρια δουλεύουν νυχθημερόν

Εκτός ελέγχου έχει τεθεί η κατάσταση στην Ινδία από την πανδημία του κορονοϊού. Η κατάσταση είναι δραματική πλέον στα νοσοκομεία της χώρας, όπου εκατοντάδες ασθενείς περιμένουν έξω αυτά προκειμένου να βρουν ένα κρεββάτι. Παράλληλα το οξυγόνο έχει εξαντληθεί με αποτέλεσμα να πουλιέται με δυσκολία ακόμα και στην μαύρη αγορά.

Για ένα ακόμα 24ωρο τα κρούσματα ξεπερνούν τις 350.000 με το σύνολό τους να ξεπερνά πλέον τα 17 εκατομμύρια. Το οξυγόνο έχει εξαντληθεί, διαθέσιμες κλίνες δεν υπάρχουν και τα αποτεφρωτήρια δουλεύουν νυχθημερόν. Απελπισμένοι πολίτες στρέφονται στο ναό των Σιχ στο ανατολικό Δελχί για οξυγόνο και άλλοι, στη μαύρη αγορά.

Για όσους χρειάζονται νοσηλεία η κατάσταση είναι απελπιστική τονίζει στην ΕΡΤ η Πωλίνα Παπακώστα που ζει με την οικογένειά της τα τελευταία δύο χρόνια στη Μουμπάι: «Η κατάσταση με το οξυγόνο είναι σε δραματικό σημείο- υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, στο Δελχί οι ασθενείς δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στο νοσοκομείο γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια. Στη Μουμπάι όπου τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, οι συγγενείς πρέπει να ψάξουν για φιάλες οξυγόνου».

Τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της δεύτερης σε πληθυσμό χώρας στον κόσμο, περιγράφει η Ευγενία Βλαχοπούλου, γενική γιατρός στο Νέο Δελχί: «Τα νοσοκομεία δεν έχουν οξυγόνο και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, αν ένας ασθενής που χρειάζεται να πάει στο νοσοκομείο, παίρνει το αυτοκίνητο του και πάει από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και μπορεί να καταλήξει πάλι σπίτι του γιατί δεν θα έχει οξυγόνο».

Ο Διονύσης Κυβετός, Έλληνας Πρέσβης στο Νέο Δελχί, δηλώνει πως: «Μόλις δύο κλίνες είναι ελεύθερες από τις 20.330 που υπάρχουν στα νοσοκομεία /αυτό που λείπει είναι τα ειδικά κοντέινερ που θα μπορέσουν να κρατήσουν το συμπυκνωμένο οξυγόνο για να μπορέσει να δοθεί στους ασθενείς».

Ευρωπαϊκή Ένωση, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να στείλουν άμεσα οξυγόνο, φάρμακα, τεστ ανίχνευσης, αναπνευστήρες, προστατευτικό εξοπλισμό, αλλά και τις πρώτες ύλες για την παραγωγή εμβολίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here