Παπαευαγγέλου: Μικρός ο κίνδυνος διασποράς στα σχολεία – Τα δεδομένα που ανέλυσε


Η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, υποστήριξε πως τα self-test και το πρωτόκολλο με το οποίο έχει επιλεγεί να λειτουργούν τα σχολεία, μειώνει την πιθανότητα μεγάλης διασποράς ανάμεσα στα παιδιά. Στα πολλά τεστ απέδωσε τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε μικρές ηλικίες.

Την ώρα που οι περισσότεροι γονείς αγωνιούν, βλέποντας τα κρούσματα σε παιδιά να αυξάνονται καθημερινά, και ήδη τα πρώτα σχολεία άρχισαν να κλείνουν λόγω κορονοϊού, οι ειδικοί παρουσιάζονται καθησυχαστικοί. Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και καθηγήτρια παιδιατρικής, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης (23.09) υποστήριξε πως το πρωτόκολλο που τηρείται αποτρέπει τη μεγάλη διασπορά και τη νόσηση των παιδιών.

Μάλιστα, ανέφερε πως δεν είναι αληθές ότι ένα στα τρία παιδιά σχολικής ηλικίας έχει μολυνθεί από κορονοϊό, εξηγώντας πως ένα στα τρία κρούσματα αφορά παιδιά και εφήβους γενικά, με τη διαφορά, ωστόσο, να μην είναι ευδιάκριτη σε αυτό. «Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων δεν παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά. Ο συνολικός αριθμός από 5-20 αυξήθηκε κατά μόλις 16%, απολύτως αναμενόμενη αύξηση. Οφείλεται στη διενέργεια των self-test. Δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση στις νοσηλείες των παιδιών και των εφήβων, είναι μόλις το 1,5% των συνολικών νοσηλειών», είπε μεταξύ άλλων.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ