«Γηροκομείο της φρίκης»: Σοκαριστικές αποκαλύψεις – Πού στρέφονται οι έρευνες μετά τις καταγγελίες

Τσουνάμι καταγγελιών γύρω από τη σοκαριστική υπόθεση του «γηροκομείου της φρίκης» στα Χανιά, με τους συγγενείς των θανόντων και πρώην εργαζόμενους να κάνουν λόγο για απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Την ίδια ώρα οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται πλέον στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσαν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν εκεί, αλλά και στις παράνομες συνταγογραφήσεις.

Νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά και τους μυστηριώδεις θανάτους ηλικιωμένων ανθρώπων που φιλοξενούνταν εκεί. Μετά τις συγκλονιστικές μαρτυρίες για τις συνθήκες διαβίωσης των τρόφιμων, έρχονται και νέα στοιχεία στο φως όσο η έρευνα προχωρά.

Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή «Live News» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, τόσο η αστυνομία όσο και η Δικαιοσύνη θέλουν να διευκρινίσουν το πόσοι άνθρωποι έχουν πεθάνει στο γηροκομείο, στη διάρκεια των 11 ετών της λειτουργίας του. Όπως αναφέρθηκε, οι θάνατοι που θα εξεταστούν υπερβαίνουν τους 500 σε αριθμό, ενώ τον τελευταίο χρόνο, έφυγαν από τη ζωή 68 άνθρωποι με αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς, όπως αναφέρεται στις σχετικές ληξιαρχικές πράξεις.

Καταγγελίες για μεταβίβαση περιουσιών και παράνομες συνταγογραφήσεις

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες και για περιουσίες που άλλαζαν χέρια με περίεργο τρόπο. Ενδεικτικά, η ακίνητη περιουσία μιας γυναίκας από τα Χανιά φέρεται να μεταβιβάστηκε ολόκληρη στην εκκλησία και σε μοναστήρια της περιοχής, ενώ η ίδια πέθανε λίγο καιρό μετά.

Επίσης, στο φάκελο της δικογραφίας περιλαμβάνεται και άλλη περίπτωση περίεργης μεταβίβασης ακινήτου το οποίο άνηκε σε τρόφιμο του γηροκομείου και βρέθηκε με εξαιρετικά χαμηλό τίμημα στην ιδιοκτησία ανθρώπου από το φιλικό περιβάλλον των ιδιοκτητών.

Ακόμη στο στόχαστρο των Αρχών, σύμφωνα με «Τα Νέα» βρίσκονται και οι συνταγογραφήσεις, για το ενδεχόμενο να χορηγούνταν στους ηλικιωμένους φάρμακα που δεν χρειάζονταν.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here