Αυστραλία κορωνοϊός πτήση: Αναστέλλονται όλες οι απευθείας επιβατικές πτήσεις από Αυστραλία προς Ινδία

Αυστραλία κορωνοϊός πτήση: Η Αυστραλία θα αναστείλει όλες τις απευθείας επιβατικές πτήσεις από την Ινδία ως τις 15 Μαΐου, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, μετά την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο. Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ινδία παρέμειναν και σήμερα για έκτη συνεχόμενη ημέρα πάνω από 300.000. Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης, ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψαν 2.771 νέους θανάτους από τον COVID-19. Ωστόσο ειδικοί στον τομέα της υγείας πιστεύουν ότι ο απολογισμός είναι πολύ υψηλότερος.

«Για την Ινδία, χρειάζεται να υπάρξει αναστολή»

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας Μαρκ Μακγκάουαν δήλωσε ότι «συναισθάνεται σε μεγάλο βαθμό την Ινδία αυτές τις ώρες», αλλά κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας να αναστείλει τις πτήσεις από τη χώρα αυτή, μετά την καταγραφή στην πολιτεία του 4 νέων κρουσμάτων και επρόκειτο σε όλες τις περιπτώσεις για ταξιδιώτες που επέστρεψαν από την Ινδία και βρίσκονται σε καραντίνα.

«Για την Ινδία, χρειάζεται να υπάρξει αναστολή, υπάρχει τεράστια πίεση τώρα σε όλες τις εγκαταστάσεις μας καραντίνας ως αποτέλεσμα αυτών που έρχονται από την Ινδία», δήλωσε ο Μακγκάουαν σε δημοσιογράφους στο Περθ. Την περασμένη εβδομάδα η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό των πολιτών της που θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα από την Ινδία κι άλλες χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη για να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς πιο μεταδοτικών στελεχών του νέου κορωνοϊού.

Το σύστημα καραντίνας έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την Αυστραλία

Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της σε αυτούς που δεν είναι πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι της χώρας από τον Μάρτιο για να αποτρέψει τη διασπορά της νόσου. Όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα οφείλουν να τηρούν υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Το σύστημα καραντίνας έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την Αυστραλία να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νεκρών από την πανδημία. Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων στη χώρα από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται σε κάτω από 29.700 και των νεκρών από τον COVID-19 σε 910.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here