Δώρο Πάσχα : Αύριο η καταβολή του

Η καταβολή του δώρου του Πάσχα έχει ήδη ξεκινήσει να καταβάλλετε , αφού ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν τα λεφτά στους λογαριασμούς τους, ενώ οι υπόλοιποι είναι θέμα χρόνου για να τα δουν. Βέβαια εφέτος οι κατηγορίες των εργαζομένων είναι αρκετές και γι αυτό τον λόγο η φετινή πληρωμή θα σπάσει σε τρία τμήματα και δύο δόσεις.

Για τις επιχειρήσεις που έχουν επανεκκίνηση την λειτουργία τους καλούνται τα αφεντικά να πληρώσουν το δώρο Πάσχα που αναλογεί σε όσο η επιχείρηση τους είναι ανοικτή και τα υπόλοιπα καταβάλλονται από το κράτος με βάση τα 534 ευρώ της αποζημίωσης του ειδικού σκοπού.

Πως θα γίνει η καταβολή σε όσους είναι σε αναστολή από 1/01/21-31/04/21

  • Όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή όλο το διάστημα τότε θα λάβουν το δώρο Πάσχα σε δύο δόσεις. Πιο συγκεκριμένα από 01/01-3103 θα το λάβουν την Μεγάλη εβδομάδα και από 01/04-30/04 θα το λάβουν μέχρι και τις 31/05.

Πως θα γίνει η καταβολή σε όσους δεν έμειναν σε αναστολή όλο το τετράμηνο

  • Η καταβολή για όσους δεν ήταν σε αναστολή όλο το τετράμηνο αλλά σπαστά, θα γίνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με όσους βρισκόνταν σε αναστολή όλο το τετράμηνο. Έτσι ως την Μεγάλη εβδομάδα θα λάβουν μέχρι τον Μάρτιο και του Απριλίου μέχρι τέλη Μαίου.

Πως θα γίνει η καταβολή σε όσους ήταν σε αναστολή μέχρι τις 31/03/21.

  • Σε όσους βρίσκονταν σε αναστολή μέχρι τι 31/03/21, το δώρο του Πάσχα θα τους καταβληθεί ολόκληρο την Μεγάλη εβδομάδα.

ΚΥΑ για την καταβολή του δώρου από το κράτος

  • Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η α φάση για το δώρο του Πάσχα η οποία αφορά όλους τους εργαζομένους που ήταν σε αναστολή από 01/01/21-31/03/21, θα καταβληθεί την Μεγάλη Τετάρτη που πέφτει 28/04/21.

Καταβολή δώρο Πάσχα από εργοδότες

  • Οι εργοδότες όλων των επιχειρήσεων που έχουν επανεκκινήση η λειτουργούν κανονικά οφείλουν να καταβάλλουν το δώρο στους εργαζόμενους τους μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη.

Ακολουθεί βίντεο για όσα ισχύει για την καταβολή του δώρου

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here