Σεξ οργασμός : Οι φάσεις της σεξουαλικής δραστηριότητας

Οι συναισθηματικές και διανοητικές αλλαγές είναι πολύ ατομικές και όλοι αντιδρούμε στη σεξουαλική διέγερση με τον δικό μας τρόπο. Οι βασικές φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν είναι γενικά οι ίδιες για όλους μας. Παρακάτω σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τις 5 κοινές φάσεις που βιώνουν άνδρες και γυναίκες κατά την σεξουαλική πράξη.

Φάση 1

  • Η πρώτη φάση είναι να νιώσετε ότι θέλετε να κάνετε σεξ, γνωστό ως λίμπιντο ή σεξουαλική επιθυμία. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά ή αρκετές ώρες. Μπορεί να θέλετε να κάνετε σεξ κάθε μέρα ή πολύ λιγότερο συχνά από αυτό.

Φάση 2

  • Η δεύτερη φάση είναι η διέγερση ή ο ενθουσιασμός, που σημαίνει ότι το σώμα σας αρχίζει να ανταποκρίνεται στην επιθυμία σας να κάνετε σεξ.
  • Για τις γυναίκες αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο κόλπος τους λιπαίνει, οι θηλές τους γίνονται όρθιες και τα στήθη και η κλειτορίδα γεμίζουν με αίμα, κάνοντάς τα να πρηστούν.
  • Για τους άνδρες, το πέος τους γεμίζει με αίμα και γίνεται όρθιο. Λόγω της αύξησης του αίματος στο σώμα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν ταχύτερους καρδιακούς ρυθμούς και αναπνοή, και η περιοχή των γεννητικών οργάνων τους γίνεται πιο κόκκινη ή μοβ χρώμα.

Φάση 3

  • Αυτή η διέγερση μπορεί να διαρκέσει για λίγο και είναι γνωστή ως η φάση του οροπεδίου.

Φάση 4

  • Η τέταρτη φάση είναι ο οργασμός ή η κορύφωση, που σημαίνει το ύψος της σεξουαλικής ευχαρίστησης. Αυτό είναι το μικρότερο στάδιο σεξουαλικής δραστηριότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης μπορεί να έχετε μια αίσθηση ζεστασιάς εξαπλωμένη σε όλο το σώμα σας. Κατά τη διάρκεια ενός οργασμού ορισμένοι μύες σε όλο το σώμα συστέλλονται ακούσια, συμπεριλαμβανομένων των μυών στον πρωκτό και την πυελική περιοχή. Δεν φτάνουν όλοι σε αυτή τη φάση κάθε φορά που κάνουν σεξ. Αλλά αν το κάνετε μπορεί να είναι μια πολύ έντονη και ευχάριστη εμπειρία.

Φάση 5

  • Η τελική φάση ονομάζεται φάση ανάλυσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης το σώμα σας επιστρέφει στην κανονική του κατάσταση. Το πέος ενός άνδρα μαλακώνει και επιστρέφει στο κανονικό του μέγεθος και χρώμα. Τα στήθη, οι θηλές, η κλειτορίδα και ο κόλπος των γυναικών επιστρέφουν στην κανονική κατάσταση και το χρώμα τους. Ο καρδιακός ρυθμός και η αναπνοή σας επιστρέφουν στους προηγούμενους ρυθμούς τους.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική ζωή

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here