Καρδιαγγειακά νοσήματα Σεξ: Είναι ασφαλές το σεξ μετά από την καρδιακή προσβολή; [vid]

Πολλοί είναι οι άνθρωποι με καρδιακές παθήσεις που ανησυχούν για το εάν η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ασφαλής για τις καρδιές τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα, το σεξ είναι σπάνια η αιτία της καρδιακής προσβολής και, επιπλέον, το σεξ μετά από καρδιακή προσβολή είναι ασφαλές για τους περισσότερους ενήλικες, όπως διαπίστωσε μια παλιότερη ερευνητική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας το Σεπτέμβριο του 2015.

Η μελέτη

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ζήτησαν από 536 άτομα με ηλικίες που κυμαίνονταν από τα 30 έως 70 έτη και τα οποία υποβλήθηκαν σε καρδιακή αποκατάσταση μετά από καρδιακή προσβολή να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. Τα ερωτήματα αφορούσαν τις συμπεριφορές τους 12 μήνες πριν από την καρδιακή προσβολή τους. Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς παρακολούθησης των συμμετεχόντων στην έρευνα, καταγράφησαν 100 ανεπιθύμητες περιπτώσεις που σχετίζονται με την καρδιά μεταξύ των συμμετεχόντων. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι καρδιακές προσβολές, τα εγκεφαλικά επεισόδια, καθώς και οι θάνατοι από καρδιαγγειακή νόσο.

Ποια ήταν τα ευρήματα της μελέτης – Ευθύνεται το σεξ για τις καρδιακές προσβολές;

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα ερευνητικά ευρήματα λιγότερο από το 1% των καρδιακών προσβολών – που κατεγράφησαν – σημειώθηκαν εντός μίας ώρας μετά από τη σεξουαλική δραστηριότητα. Επιπλέον, η ίδια μελέτη υποστηρίζει πως η σεξουαλική δραστηριότητα δεν αποτέλεσε παράγοντα κινδύνου για το μεταγενέστερο συμβάν που σχετιζόταν με την καρδιά.

Μπορούν τα καρδιαγγειακά φάρμακα να προκαλέσουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες;

Ωστόσο, όσοι είναι σε θεραπευτική αγωγή για καρδιαγγειακές νόσους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στύσης. Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί, ότι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να αλληλεπιδράσουν με καρδιαγγειακά φάρμακα, προκαλώντας πιθανώς επικίνδυνα χαμηλή αρτηριακή πίεση. Εάν έχετε στυτική δυσλειτουργία και αυτή επηρεάζει τη σεξουαλική ή ψυχική σας υγεία, μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό υγείας για να λάβετε την απαραίτητη καθοδήγηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here