Εμβόλιο κορονοϊού: Πράσινο φως για το Johnson & Johnson σε όλους τους πολίτες άνω των 18 στην Ελλάδα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Προχώρησαν οι διαδικασίες στην Ελλάδα για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που είναι κατά του κορονοϊού, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» για τη χορήγησή του σε όλους τους πολίτες από 18 ετών και άνω στη χώρα μας, έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα Μεγάλη Τρίτη (27/4) αποφασίζοντας ότι το εν λόγω εμβόλιο που θα χορηγείται στην Ελλάδα από 5 Μαΐου μπορεί να γίνεται σε άτομα από 18 ετών και άνω.

Παράλληλα η Επιτροπή επικαιροποίησε τη σύσταση για τις εγκυμονούσες, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να προτιμούν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Ωστόσο δεν υπήρξε σύσταση για όσες γυναίκες επιθυμούν να τεκνοποιήσουν παρά τη συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες ανάμεσα σε μέλη της επιτροπής.

Από χθες, ήδη, έχει ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού των 30-39 ετών, στους οποίους θα χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη θα μπορούν και οι 40-44 ετών να εγγραφούν και να πάρουν σειρά για εμβολιασμό. Από το Μεγάλο Σάββατο θα μπορούν να κάνουν το ίδιο και όσοι είναι από 45-49 χρονών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here