Τον πόλεμο σε Bitcoin και κρυπτονομίσματα κήρυξε η Κίνα


Σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρέθηκε αιφνιδιαστικά το Bitcoin μετά από ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας με τη οποία αφενός χαρακτήρισε παράνομες όλες τις συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα, αφετέρου δεσμεύθηκε να κυνηγήσει όσους εμπλέκονται σε αυτές .

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε πως όλες οι συναλλαγές σχετικές με κρυπτονομίσματα και εικονικά νομίσματα απαγορεύονται αυστηρά, ενώ χαρακτήρισε παράνομες και τις υπηρεσίες κρυπτογράφησης που παρέχονται στην ηπειρωτική Κίνα, από το εξωτερικό.

«Τα ξένα ανταλλακτήρια εικονικών νομισμάτων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να προσφέρουν υπηρεσίες σε εγχώριους κατοίκους θεωρούνται επίσης παράνομες οικονομικές δραστηριότητες», ανέφερε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, ξεκαθαρίζοντας πως οι εργαζόμενοι σε ξένα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων θα ερευνηθούν.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι έχει επίσης βελτιώσει τα συστήματά της για να εντείνει την παρακολούθηση συναλλαγών που σχετίζονται με κρυπτογράφηση και να εξαλείψει τις κερδοσκοπικές επενδύσεις.

«Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα μη τραπεζικά ιδρύματα πληρωμών δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε δραστηριότητες και λειτουργίες που σχετίζονται με εικονικά νομίσματα», ανέφερε η τράπεζα.

Μετά την ανακοίνωση αυτή η τιμή του Βitcoin βυθίστηκε γύρω στο 4% από τα 45.142 δολάρια, στα 42.001 δολάρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα είναι σκληρή στα κρυπτονομίσματα. Νωρίτερα φέτος, το Πεκίνο ανακοίνωσε την καταστολή της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων δηλαδή της διαδικασίας που μέσω κατανάλωσης μεγάλων ποσών ενέργειας δημιουργούνται νέες μονάδες Bitcoin.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ