Εμβολιασμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους κάτω των 30

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η επιχείρηση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να κάνει μια πρώτη εκτίμηση για την πλατφόρμα των ραντεβού για τους κάτω των 30 ετών

Η ομάδα κάτω των 30 ετών είναι μια από τις τελευταίες για τις οποίες δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις σχετικά με το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά να κάνει μια πρώτη εκτίμηση.

«Δεν είναι μακριά ο εμβολιασμός για τους κάτω των 30 ετών» είπε αρχικά ο κ. Γεωργαντάς στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι τον Ιούνιο θα έρθουν τα ραντεβού για τους κάτω των 30».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός των πολιτών ηλικίας 30-39 ετών που έκλεισαν ήδη ραντεβού για εμβολιασμό μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας το πρωί της ίδιας ημέρας, ήταν περίπου 100.000.

Κατά την εκτίμηση του κ. Γεωργαντά ο αριθμός των πολιτών που θα έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση μέχρι τον Μάιο θα ανέλθει στα τέσσερα εκατ.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «κανείς δε θα μείνει ανεμβολίαστος».

Πώς θα κλείσουν ραντεβού οι γεννηθέντες το 1991

Κανονικά – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες – θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για το εμβόλιο κατά της COVID οι πολίτες που έχουν γεννηθεί το 1991, αλλά δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Αν και αρχικά επετράπη η είσοδός τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και προγραμμάτισαν τα ραντεβού τους, στη συνέχεια έλαβαν μήνυμα ακύρωσης, καθώς δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα το 30ο έτος της ηλικίας τους.

Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έκανα γνωστό – αφού παρατηρήθηκε το πρόβλημα – ότι το ζήτημα διευθετήθηκε και οι νέοι που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή κατηγορία θα εμβολιαστούν κανονικά. Μάλιστα, θα λάβουν σχετικό μήνυμα προκειμένου να μπουν στην πλατφόρμα να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους.

Το χρονοδιάγραμμα

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών και από τη Μεγάλη Τετάρτη είναι διαθέσιμα ραντεβού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 θα γίνει την Μεγάλη Πέμπτη στις 29 Απριλίου, και παλι για το εμβόλιο της AstraZeneca. Το Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 45-49 ετών. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα έχει διαθέσιμα ραντεβού με όλα τα εμβόλια, με βάση τη σειρά προτεραιότητας που έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα επιταχυνθούν, ενώ από τις 5 Μαΐου αναπτύσσονται 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και αναμένεται να προστεθούν και άλλα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here