Παπαευαγγέλου: Στο 4,5% ο δείκτης θετικότητας – Έρχονται «ελευθερίες» για τους εμβολιασμένους

Νέα στοιχεία και πληροφορίες αναφορικά με τους δείκτες της πανδημίας στη χώρα έδωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση  από το υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής  Βάνα Παπαευαγγέλου 

Για αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορονοϊού σε όλη την επικράτεια μίλησε η καθηγήτρια, αναφέροντας ότι το τρίτο κύμα παρουσίασε μείωση κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ενώ ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 4,5%. Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι η μείωση είναι σταθερή τις δυο τελευταίες εβδομάδες.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια η ίδια, αυτή την εβδομάδα μέσω των κινητών μονάδων Υγεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκαν 21.000 rapid tests σε όλη την επικράτεια, με τον δείκτη θετικότητας να βρίσκεται στο 1,75%, ενώ το επιδημιολογικό φορτίο έχει πτωτική πορεία.

Στη συνέχεια η καθηγήτρια ενημέρωσε ότι ο μέσος όρος εισαγωγών στα νοσοκομεία βρίσκεται στις 462, ενώ 5.000 ασθενείς COVID νοσηλεύονται σε όλη την επικράτεια. Οι μονάδες ΜΕΘ παρουσιάζουν κάλυψη 90% ενώ για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα οι αποσωληνώσεις ασθενών ήταν περισσότερες.

Η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι, τους επόμενους μήνες -μέσα στο καλοκαίρι- θα απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες, με το σχέδιο της κυβέρνησης να ανακοινώνεται στο μέλλον.

Η όποια χαλάρωση σχεδόν αυτόματα θα αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι, υπογράμμισε, γι αυτό συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Η κ. Παπαευαγγέλλου αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού και είπε ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Μίλησε επίσης για τη σημασία της χρήσης της μάσκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here