Ο Ράμπο υπάρχει πραγματικά: Είναι Ουαλός, πολέμησε στο Αφγανιστάν και μένει σε καλύβα

Ο 37χρονος Μάικ είναι ήρωας πολέμου και μετά την επιστροφή του από το Αφγανιστάν υποφέρει από μετατραυματικό στρες. Δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί το γεγονός ότι είδε δεκάδες φίλους του να ανατινάσσονται από βόμβες.

Το 2007, ο Μάικ Άλεν πέρασε επτά μήνες στο Αφγανιστάν ως πυροτεχνουργός. Όπως λέει «μια μέρα, ένας Αφγανός αστυνομικός πάτησε πάνω σε βόμβα που βρισκόταν δίπλα μου και εκτινάχτηκε μπροστά μας. Ήταν φρικιαστικό, μαζεύαμε μετά τα κομμάτια του, ακόμα έχω εικόνες από αυτή τη σκηνή».

Επιστρέφοντας στην πατρίδα του, είδε τον γάμο του να διαλύεται και μετά από ένα σύντομο διάστημα που φιλοξενήθηκε από φίλους, επέλεξε να ζει ως ερημίτης. Πήγε σε ένα δάσος στη Νότια Ουαλία και έφτιαξε μια καλύβα, στην οποία ζούσε επί δύο χρόνια.

Δεν είχε πάρει όμως άδεια από τη δασική υπηρεσία για το καλυβάκι και μία μέρα που επέστρεψε, το βρήκε γκρεμισμένο, όπως γράφει η Sun.

Είχε ήδη αποχωρήσει από τον Στρατό, είχε δει τη μητέρα του να πεθαίνει και υπέφερε από το σύνδρομο PTSD.

Όπως λέει ο ίδιος, είχε φτιάξει και ένα δεντρόσπιτο για να τον επισκέπτονται τα παιδιά του. Η καλύβα ήταν για εκείνον το γιατρικό του. Μπορεί ο βετεράνος να μην είχε επαφή με κανέναν σχεδόν τα δύο χρόνια που ζούσε στην καλύβα, όμως ο ίδιος θεωρεί ότι του έκανε καλό. «Δεν κόστισα λεφτά στους φορολογούμενους. Ήταν το καταφύγιο μου και το έφτιαξα μόνος μου» λέει τώρα, απογοητευμένος με τη δραστική κίνηση της Δασικής Υπηρεσίας να το γκρεμίσει ολοσχερώς, καταστρέφοντας και όλα τα υπάρχοντά του που υπήρχαν μέσα.

Η Υπηρεσία, δίνοντας εξηγήσεις για την αυστηρή τήρηση του νόμου στην περίπτωση ενός ήρωα πολέμου, ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι κάποιος ζούσε μέσα στην καλύβα και ότι είχαν επισκεφτεί τον χώρο τρεις φορές χωρίς να βρουν κανέναν εκεί, προτού τον γκρεμίσουν

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here