Τουρκία: Η Ακσενέρ θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία απέναντι στον Ερντογάν


Επιταχύνονται οι ζυμώσεις για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία με το κύμα αντίδρασης στον Ερντογάν να αυξάνει.

Η αντιπολίτευση συσπειρώνεται κατά του Τούρκου ηγέτη και η επικεφαλής του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία.

Η αρχηγός του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι HALK TV, , ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα ως πρόεδρος της Τουρκίας στις επόμενες προεδρικές εκλογές της χώρας που έχουν οριστεί για το 2023 αλλά ότι θα είναι υποψήφια για πρωθυπουργός.

Η δήλωση αυτή της Ακσενέρ υποδηλώνει ότι έγινε συμφωνία με τον αρχηγό του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι ο δεύτερος θα είναι ο υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας, του έχουν συμπήξει τα δυο κόμματα, για πρόεδρος απέναντι στον Ερντογάν. Με τη δήλωση αυτή της Ακσενέρ αλλάζει το πολιτικό σκηνικό και επανέρχεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών στο προσκήνιο.

Όπως είπε η κα. Ακσενέρ το κόμμα της έχει φθάσει στο 16%, και ότι οι ψήφοι του ΑΚΠ κυμαίνονται κάπου μεταξύ 25 και 30%. Η κ. Ακσενέρ τόνισε επίσης ότι η Λαϊκή Συμμαχία επιθυμεί να επαναφέρει το σύστημα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας καταργώντας το σύστημα Προεδρικής Δημοκρατίας που επέβαλε ο πρόεδρος Ερντογάν το οποίο θεωρεί εντελώς αποτυχημένο.

Με πληροφορίες από ERT News

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ