CDC μελέτες σχολεία: Η χρήση μάσκας αποτρέπει την εξάπλωση της Covid-19


Το CDC δημοσίευσε νέες μελέτες την Παρασκευή που δείχνουν ότι η επιβολή μάσκας στα σχολεία βοηθά στη μείωση της εξάπλωσης της Covid-19. Μια μελέτη εξέτασε τα δεδομένα από τα σχολεία στις κομητείες Maricopa και Pima της Αριζόνα. Σε αυτά τα σχολεία τα μαθήματα ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22. Οι δύο αυτές κομητείες αντιπροσωπεύουν περίπου το 75% του πληθυσμού της πολιτείας. Το CDC λοιπόν διαπίστωσε ότι τα σχολεία K-12 που δεν είχαν απαιτήσεις μάσκας στην αρχή του σχολικού έτους είχαν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εστίες Covid-19. Αυτό σε σύγκριση με σχολεία που απαιτούσαν από όλους να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους.

Λεπτομέρειες των μελετών

Από τα 999 σχολεία που αναλύθηκαν στη μελέτη, το 21% είχε απαίτηση μάσκας από την αρχή. Το 30,9% θέσπισε απαίτηση μάσκας 9 έως 17 ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Τέλος, το 48% δεν είχε καθόλου απαίτηση μάσκας. Από τα 191 κρούσματα Covid που συνέβησαν σε αυτά τα σχολεία από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, 113 ήταν σε σχολεία που δεν εφάρμοζαν καθόλου μάσκες. Τα σχολεία με απαιτήσεις μάσκας εξ αρχής είχαν τον μικρότερο αριθμό εστιών. Σε αυτή την περίοδο, η Αριζόνα βίωσε μια ανοδική τάση εβδομαδιαίων κρουσμάτων Covid, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Μια άλλη μελέτη από το CDC εξέτασε τον αντίκτυπο των εντολών σχολικής μάσκας στις ΗΠΑ. Οι συγγραφείς εξέτασαν δεδομένα από 520 κομητείες που ξεκίνησαν το σχολείο από την 1η Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου φέτος. Τα σχολεία είχαν τουλάχιστον μια ολόκληρη εβδομάδα δεδομένων περιπτώσεων από το σχολικό έτος. Εστίασαν μόνο στις κομητείες όπου όλα τα σχολεία είχαν τις ίδιες πολιτικές μάσκας. Από τους 520 νομούς, οι 198 είχαν απαίτηση σχολικής μάσκας και οι 322 όχι. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κομητείες που δεν είχαν απαιτήσεις μάσκας στα σχολεία τους είχαν υψηλότερο ποσοστό παιδικών κρουσμάτων Covid μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Συγκεκριμένα:

  • 16,32 περιπτώσεις ανά 100.000 παιδιά με μάσκα.
  • 34,85 περιπτώσεις ανά 100.000 παιδιά χωρίς μάσκα.

 

Και στις δύο μελέτες, οι συγγραφείς επανέλαβαν ότι “η συνεπής και σωστή χρήση μάσκας είναι μια κρίσιμη στρατηγική” για την πρόληψη της εξάπλωσης της Covid-19. Οι έφηβοι αποτελούν πρόσφατα την πλειοψηφία των εβδομαδιαίων περιπτώσεων, σύμφωνα με το CDC. Αντίθετα οι ηλικιωμένοι ενήλικες  αποτελούν τον μικρότερο αριθμό εβδομαδιαίων περιπτώσεων. Αυτό αποδεικνύει πως τελικά όλοι βρίσκονται σε κίνδυνο νόσησης από κορωνοϊό και επομένως η χρήση μάσκας δεν είναι προαιρετική. Το CDC έχει υποστηρίξει ότι η καθολική μάσκα εσωτερικού χώρου είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την αποτροπή της εξάπλωσης. Ο οργανισμός υποστηρίζει ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί, το προσωπικό, οι μαθητές και οι επισκέπτες στα σχολεία Κ-12 πρέπει να φορούν μάσκες, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ