Καιρός – Πάσχα: Έως και 16 βαθμούς υψηλότερη από το συνηθισμένο η θερμοκρασία την Κυριακή

Καλός καιρός θα επικρατήσει το Πάσχα με τη θερμοκρασία να κινείται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα

Καλός θα είναι ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με το meteo.gr κατά βάση θα επικρατεί ηλιοφάνεια που θα εναλλάσσεται με διαστήματα νεφώσεων.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των θερμών αερίων μαζών που καλύπτουν την Ανατολική Μεσόγειο.

Στον χάρτη που ακολουθεί καταγράφεται η απόκλιση τη θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος περίπου 1500 μέτρων από το έδαφος.

Όπως προκύπτει η θερμοκρασία των αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να είναι έως και 16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση τιμή της.

Καιρός Πάσχα
Η απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή τηςmeteo.gr

Σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το οποίο λαμβάνει υπ’ όψιν παραμέτρους όπως η νεφοκάλυψη, η εκδήλωση φαινομένων και οι τοπικοί άνεμοι, η θερμοκρασία τόσο το Μεγάλο Σάββατο (01/05) αλλά και την Κυριακή του Πάσχα (02/05) αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής και Νότιας χώρας θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τον χάρτη με τη διακύμανση της μέγιστης θερμοκρασίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα και Λάρισα έως την Κυριακή του Πάσχα (02/05).

Καιρός Πάσχα
Οι θερμοκρασίες μέχρι την Κυριακή του Πάσχα σε πέντε μεγάλες πόλεις της Ελλάδαςmeteo.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here