Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου


Eορτολόγιο: Μην ξεχάσετε να τους ευχηθείτε – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου

Σήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, τιμάται η μνήμη του Νεομάρτυρος Ακυλίνης εν Ζαγκλιβερίω Χαλκιδικής, της Αγίας Επιχάριτος μάρτυρος, του Αγίου Ζήνωνος επισκόπου Λαοδικίας κα του Μεγαλομάρτυρος Καλλιστράτου.

Έτσι γιορτάζουν όλοι όσοι φέρουν τα ονόματα: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη
Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη.

Αγία Ακυλίνη

Μάρτυρας της χριστιανικής εκκλησίας, η μνήμη της οποίας τιμάται από την εκκλησία στις 13 Ιουνίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσες φέρουν το όνομα Ακυλίνη.

Η Ακυλίνη καταγόταν από εύπορη οικογένεια της Παλαιστίνης κι έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Σε ηλικία μόλις πέντε ετών, βαπτίσθηκε από τον Επίσκοπο Ευθάλιο και από νεαρή ηλικία άρχισε να κηρύττει και να διδάσκει το λόγο του Θεού, προσελκύοντας στο χριστιανισμό συνομίληκές της, κόρες ειδωλολατρών.

Η δράση της καταγγέλθηκε στον ανθύπατο Ουλοσιανό, ο οποίος αφού τη συνέλαβε, προσπάθησε με κάθε τρόπο να την αναγκάσει να απαρνηθεί την πίστη της. Η Ακυλίνη αντέστη σθεναρά και τότε εξοργισμένος ο ανθύπατος τη χτύπησε βίαια στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα το νεαρό κορίτσι να πλημμυρίσει από αίματα. Στη συνέχεια την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια και στο τέλος ο καταντροπιασμένος Ουλοσιανός, που δεν κατόρθωσε να κάμψει την πίστη ενός αδύναμου κοριτσιού, διέταξε τον αποκεφαλισμό της.

Με πληροφορίες από sansimera

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ