Αγκαλιές Κορωνοϊός: Τι γίνεται μεταξύ εμβολιασμένων ενηλίκων και παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί;

Αγκαλιές Κορωνοϊός: Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, εάν οι παππούδες και οι γιαγιάδες ενός παιδιού έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, είναι «ασφαλές να αφήσουμε τις αγκαλιές να ξεκινήσουν», υπό την προϋπόθεση ότι όλοι δεν έχουν συμπτώματα και πλένουν σωστά τα χέρια τους, σύμφωνα με τον Pottinger. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγκαλιάζετε χωρίς μάσκα. «Κατά τη γνώμη μου, οι αγκαλιές μεταξύ μη εμβολιασμένων παιδιών και εγγονών και κάθε εμβολιασμένου ενήλικα εκτός του νοικοκυριού τους πρέπει να είναι  αγκαλιές με μάσκα», λέει ο Pottinger.

«Αυτό είναι ένα μικρό τίμημα που πρέπει να πληρώσεις για να χαρίσεις τη ζωή ενός παππού και μιας γιαγιάς – κάνοντας το αγκάλιασμα με ασφάλεια.»

Οι συνέπειες της πτώσης της μάσκας και του αγκαλιάσματος ενός μη εμβολιασμένου ατόμου (ακόμη και ενός εγγονιού) μπορούν να υπερβούν ένα άτομο και να πάρει τη λοίμωξη COVID-19. «Δεν θα ήθελα ποτέ να βλέπω ένα νεαρό άτομο με το βάρος να γνωρίζω ότι μπορεί να έχει διαδώσει μια πιθανώς θανατηφόρα λοίμωξη στον παππού του», λέει ο Pottinger.

Ο Ernst συμφωνεί με αυτήν την προσεκτική προσέγγιση: «Είμαι διστακτικός τώρα να στείλω ένα μήνυμα στο κοινό ότι εάν ο Johnny δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά η θεία Mabel έχει, είναι εντάξει αν τον αγκαλιάζει για ένα δευτερόλεπτο», λέει ο Ernst.

Η πρόκληση, φυσικά, είναι ότι στον πραγματικό κόσμο, κανόνες όπως “κρατήστε τα αγκαλιά γρήγορα” μπορεί να είναι δύσκολο να τηρηθούν. Αγκαλιάζοντας στην άκρη, πόσο ασφαλές είναι να κοινωνικοποιείστε σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκες αν δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι;

Ο Pottinger λέει ότι αυτό θα ήταν επικίνδυνο.

«Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε ένα μη ανοσοποιημένο άτομο όταν δεν αισθάνεστε καλά [ή να έχετε μια μη αναγνωρισμένη ασυμπτωματική λοίμωξη] και στη συνέχεια να περάσετε πολύ χρόνο πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του χωρίς μάσκα εντός κτιρίου.

Αυτό λέει «θα ήταν καταστροφή.»

Ευτυχώς, καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, η αγκαλιά μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους. «Πιστεύω ότι το να βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους, να δίνεις σε κάποιον 2 αληθινά μέτρα προσωπικού χώρου και να κοινωνικοποιείσαι με μάσκα είναι μια σχετικά ασφαλής κατάσταση», λέει ο Pottinger. «Δεν μπορείς ποτέ να πεις ποτέ, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο ένα ασυμπτωματικό άτομο να μεταδώσει τον ιό σε αυτήν την περίπτωση».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here