ΟΠΕΚΑ Σχολικά γεύματα : Ξανά επανακκινεί το πρόγραμμα

Ο ΟΠΕΚΑ, με ένα δελτίο τύπου που απέστειλε στα σχολεία αλλά και με την ανάρτησή του δελτίου στον ηλεκτρονικό ιστότοπο του ενημερώνει ότι πλέον τα σχολικά γεύματα θα αρχίσουν να μοιράζονται αν και το διάστημα 1- 10 Μαρτίου υπήρξε μία απότομη διακοπή. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι Ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» μετά από διακοπή δέκα ημερών (1-10 Μαρτίου) λόγω διαδικαστικών κωλυμάτων (εκκρεμούσε έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ είχαν προηγηθεί ενστάσεις συμμετεχόντων στο διαγωνισμό).

Ξεκίνησε στα δημοτικά σχολεία η διανομή γευμάτων

  • Ειδικότερα,  ξεκίνησε από σήμερα η διανομή ζεστών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία όπου συνεχίζεται η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (23% επί του συνόλου των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ) και σε ειδικά σχολεία. Τις επόμενες ημέρες, η διανομή θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες που παραμένουν ανοιχτές και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Τόσοι είναι εντεταγμένοι στο πρόβλημα

  • Από το σύνολο των ενταγμένων στο Πρόγραμμα 1.353 σχολικών μονάδων, σήμερα παραμένουν ανοιχτές 441. Εκτιμάται ότι ως την Παρασκευή 12 Μαρτίου θα υπάρξει κάλυψη σε ποσοστό άνω του 70% επί των ανοικτών μονάδων.

Τόσοι μαθητές καθημερινά λαμβάνουν τα γεύματα

  • Η διανομή γευμάτων για το τρέχον σχολικό έτος γίνεται  καθημερινά σε 185.311 μαθητές, ηλικίας 6-12 ετών, σε 1353 σχολικές μονάδες και 74 Γεωγραφικά Τμήματα της χώρας

Βεβαίωση ότι τα σχολικά γεύματα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πανδημίας

  • Τα σχολικά γεύματα ανταποκρίνονται πλήρως στις ειδικότερες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία. Προετοιμάζονται από πιστοποιημένες μονάδες παραγωγής, οι οποίες τηρούν υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές. Είναι υψηλής διατροφικής αξίας και ακολουθούν τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής.

Από τότε ξεκίνησε το πρόγραμμα για την φετινή σχολική χρονιά

  • Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά αυτή τη σχολική χρονιά, οι μαθητές εντάχθηκαν στο πρόγραμμα από την αρχή της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο και έλαβαν σχολικά γεύματα χωρίς καμία καθυστέρηση σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, οπότε η διανομή των γευμάτων γινόταν αρχές Νοεμβρίου, περίπου δύο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι.

Ακολουθεί βίντεο για τα σχολικά γεύματα

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here