Σεισμός Κρήτη: Βίντεο από drone αποτυπώνει την μεγάλη καταστροφή στο Αρκαλοχώρι


Σεισμός Κρήτη: Κάτοικοι στους δρόμους, μετρούν πληγές και μετασεισμούς και αγωνιούν πώς θα περάσει η πρώτη δύσκολη νύχτα

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε το drone του Cretalive από το Αρκαλοχώρι μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που άφησε πίσω του ένα νεκρό, τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια και περιουσίες.

Η κατάσταση είναι δραματική, είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, και η εικόνα από το Αρκαλοχώρι «ταιριάζει» απόλυτα.

Κάτοικοι στους δρόμους, μετρούν πληγές και μετασεισμούς και αγωνιούν πώς θα περάσει όχι μόνο η πρώτη, τόσο δύσκολη νύχτα, αλλά και οι υπόλοιπες ημέρες που θα κρίνουν αν τα σπίτια τους είναι καταρχάς κατοικήσιμα ή όχι.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη επιθεώρηση

Στο Αρκαλοχώρι βρίσκεται ο συντονιστής Βορείου και Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλος, ο οποίος και συντονίζει τις επιχειρήσεις στην περιοχή.

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ μέχρι αυτή την ώρα έχουν δράσει τριάντα άτομα από την 1η ΕΜΑΚ και διασώστες από την 2η ΕΜΑΚ.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η πρώτη επιθεώρηση σε Αρκαλοχώρι και χωριά της ευρύτερης περιοχής, από το κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον οποίο συνόδευαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δόθηκε εντολή να στηθούν σκηνές όχι μόνο στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου αλλά σε πολλές ανοιχτές περιοχές ώστε όλοι οι κάτοικοι να έχουν τη δυνατότητα ασφαλούς παραμονής τους, και λόγω των κρίσιμων και ευαίσθητων ωρών να μην μπουν μέσα στα σπίτια τους.

Αυτή την ώρα ο κ. Στυλιανίδης ενημερώνει τους τοπικούς βουλευτές της Π.Ε Ηρακλείου οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς στην πληγείσα περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ