Πώς θα προστατέψεις το καλώδιο του φορτιστή σου


Το καλώδιο σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή μπορεί να εξελιχθεί στην αχίλλειο πτέρνα της και η φθορά σε αυτό μπορεί να προκληθεί κατά την πάροδο του χρόνου και την μεγάλη (ή μικρότερη) ταλαιπωρία που αυτό υφίσταται, μέχρι να σταματήσει να δουλεύει ή να κοπεί. Μπορείς όμως να κάνεις κάποια πραγματάκια για να αποτρέψεις ή να αναβάλεις την καταστροφή, εκτός αν έχεις αποφασίσει να αγοράσεις έναν εξ’ ολοκλήρου καινούριο φορτιστή.

Το ελατήριο

Μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους προστασίας είναι το να ενισχύσεις το καλώδιο, περνώντας του ένα ελατήριο. Το ιδανικότερο, είναι εκείνο που βρίσκεται στα στυλό, απλά πρέπει να αποσυναρμολογήσεις ένα τέτοιο. Διατηρεί ωστόσο το καλώδιο ανέπαφο, χωρίς να υποβαθμίζει τη στεγανότητα των μεταλλικών ινών.

Μονωτική ταινία
Ένας καλός και αρκετά συνηθισμένος σύμμαχος. Δύο ή τρία στρώματα είναι αρκετά για να προστατευτεί ή να θωρακιστεί το καλώδιό σου. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στις υπόλοιπες, θα πρέπει το τύλιγμα να γίνει πριν το σπάσιμο του καλωδίου.

Το σπιράλ

Στο ίντερνετ, μπορείς να βρεις το οτιδήποτε και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το σπιράλ, φτιαγμένο από σκληρό πλαστικό, είναι αρκετά αποτελεσματικό και δεν κοστίζει πολλά.

Το πλαστικό ζωάκι
Στο ιντερνετ θα βρεις ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αν μη τι άλλο gadgets για τη συγκεκριμένη δουλειά. Λειτουργεί όπως τα παραπάνω, μόνο που διαθέτει διαφορετική εμφάνιση και στυλ, αναλόγως των γούστων του καθενός. Και μάλλον έχει fun.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ