Ομορφιά Τεχνικές : Η φύση έχει την λύση (Μέρος α’)

Όπως είναι γνωστό η γυναικεία φιλαρέσκεια ήταν το δυνατό σημείο των γυναικών από αρχαιοτάτων χρόνων. Γι αυτόν τον λόγο υπάρχουν πάρα πολλά φυτικά υλικά που χρησιμοποιούσαν για να διατηρούν την φρεσκάδα και νεανικότητα που όμως έχουν αποδείξει πόσο καλά είναι και εξακολουθούν να το αποδεικνύουν ακόμα και σήμερα. Εμείς στα βρήκαμε και στα παραθέτουμε παρακάτω αναλυτικά.

Πιο συγκεκριμένα πιο κάτω θα σας αναλύσουμε τόσο ποια ήταν αυτά τα φυτικά προϊόντα που ακόμα και σήμερα είναι γνωστά για τα θαυματουργά τους αποτελέσματα αλλά και πως τα χρησιμοποιούσαν για να πετύχουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Φυτικά προιόντα αναλλοίωτα στον χρόνο

  • Λάδι : Το ελαιόλαδο αν και λιπαρό, είναι η βάση για πολλά και διαφορετικά προιόντα περιποίησης, Τόσο προσώπου όσο και σώματος. Αυτά είναι το contissioner, το σαμπουάν , οι κρέμες αλλά και τα διάφορα λαδάκια για αναζωογόνηση και ενυδάτωση.
  • Λουτρά : Στην αρχαιότητα ήταν πάρα πολύ διαδεδομένα αφού οι γυναίκες και ιδιαίτερα στην αρχαία Ρώμη, φρόντιζαν να περνούν πάρα πολλές ώρες της ημέρας τους και να απολαμβάνουν αντιστοίχως ζεστό η κρύο μπάνιο.
  • Αρωματοθεραπευτικό μασάζ : Το μασάζ από αρχαιοτάτων χρόνων , ήταν μία τεχνική πολύ αγαπημένη στον γυναικείο πληθυσμό, επίσης βοηθούσε στην κυκλοφορία του δέρματος και έκανε την επιδερμίδα να αναζωογονείτε. Όταν στο μασάζ προσθέσεις και αρωματικά έλαια τότε απογειώνεται.
  • Αντί για σφουγγάρι ύφασμα : Στον αρχαίο κόσμο δεν είχαν επινοηθεί τα σφουγγάρια για την καλή απολέπιση του σώματος, τουλάχιστον με την έννοια που τα διαθέτουμε σήμερα, ωστόσο είχαν επινοηθεί και δημιουργηθεί από απλό ύφασμα, το οποίο χρησιμοποιούσαν και απομάκρυναν επιτυχώς τα νεκρά κύτταρα.
  • Ζάχαρη : Χρησιμοποιούταν από τις γυναίκες των αρχαίων χρόνων ως μέσο αποτρίχωσης. Η ζάχαρη ακόμα και σήμερα έχει αποδειχθεί ότι αφαιρεί την τρίχα και ότι θέλει καιρό για να ξανά εμφανιστεί στην επιδερμίδα.
  • Προτιμήστε κρέμες η μπάλμ με άγριο τριαντάφυλλο : Το τριαντάφυλλο έχει την ιδιότητα όταν βρίσκετε στο δέρμα να το κάνει πάρα πολύ απαλό. Ακόμα έχει πολύ δυνατό και ωραίο άρωμα ειδικά όταν βρίσκετε σε κρέμα.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές ομορφιάς

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here