Μεγάλο Σάββατο : Δες όλα όσα θα ισχύουν

Το Μεγάλο Σάββατο είναι η μέρα που βάζει τέλος τόσο στην νηστεία και την Σαρακοστή, όσο  και ότι ήταν και η τελευταία μέρα του δράματος του Χριστού , αφού πλέον έχει σταυρωθεί και εκείνη την η μέρα είναι η κάθοδος της ψυχής του στον Άδη. Στην εποχή μας θεωρείτε και η τελευταία εργάσιμη ημέρα αφού οι δύο που θα ακολουθήσουν είναι μέρες απόλυτης αργίας και χαλάρωσης για τους περισσότερους επαγγελματικούς τομείς. Γι αυτό και εμείς μέσα από αυτό το άρθρο θα σε πληροφορήσουμε και για τα ωράρια των μαγαζιών.

Τι γιορτάζεται το πρωί στην εκκλησία

  • Το πρωί η εκκλησία γιορτάζει και τιμάει την πρώτη ανάσταση του χριστού , ουσιαστικά είναι ο Εσπερινός που ψάλλετε στην εκκλησία την Κυριακή του Πάσχα. Ένα πολύ ξακουστό έθιμο της πρώτης ανάστασης είναι στην Κέρκυρα που σπάνε νταμιτζάνες από τα παράθυρα.

Τι γίνεται τα μεσάνυχτα του μεγάλου Σαββάτου

  • Τα μεσάνυχτα του μεγάλου Σαββάτου-ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα σε όλες τις εκκλησίες πραγματοποιείτε η ανάσταση και ο κόσμος συρρέει για να πάρει το άγιο φως στο σπίτι του και να ακούσει την λειτουργία. Στην συνέχεια τελείται η αναστάσιμη θεία λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα.

Αλάδωτο Σάββατο

  • Επειδή είναι το μόνο Σάββατο του χρόνου που επικρατεί να νηστεύετε το λάδι , ονομάζετε και αλάδωτο Σάββατο.

Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

  • Το λιανεμπόριο το Μεγάλο Σάββατο μπορεί να λειτουργήσει από τις 07:00 το πρωί εως και τις 18:00 η ώρα το απόγευμα.
  • Τα σούπερ μάρκετ επίσης μπορούν να λειτουργήσουν από τις 07:00 το πρωί εώς τις 19:00 το απόγευμα.

Από που βγήκαν τα ωράρια των καταστημάτων

  • Τα ωράρια τόσο των καταστημάτων, όσο και των σουπερ μάρκετ, δόθηκαν από την γενική γραμματεία εμπορίου και προστασίας καταναλωτή του υπουργίου ανάπτυξης και επενδύσεων.
  • Για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και τις επιχειρήσεις ότι το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Ακολουθεί βίντεο για το Μεγάλο Σάββατο

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here