Κατοικίδια Διατροφή: Υψηλά επίπεδα υδραργύρου σε τροφές για γάτες και σκύλους

Η μελέτη ανακάλυψε επίσης μεγάλο αριθμό ανακρίβειας στην επισήμανση των συστατικών, υποδεικνύοντας την ανάγκη για ένα καθορισμένο και επιβεβλημένο όριο για τις μολυσματικές ουσίες στις τροφές για κατοικίδια με βάση το τι είναι ασφαλές για χρόνια κατανάλωση, καθώς και πολιτική και κανονισμούς για την εξασφάλιση ακριβούς επισήμανσης στα τρόφιμα.

«Μόνο δύο από τα δοκιμασμένα δείγματα μας είχαν συγκεντρώσεις υδραργύρου πάνω από τα μέγιστα ανεκτά επίπεδα που προτείνει το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας», δήλωσε ο Sarrah Dunham-Cheatham, βοηθός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδας, και επικεφαλής συγγραφέας της εφημερίδας. «Τα επόμενα δύο υψηλότερα ήταν ξηρές τροφές για σκύλους από μια εταιρεία τροφίμων κατοικίδιων ζώων που επί του παρόντος υπόκειται σε αγωγή για τις υψηλές συγκεντρώσεις τοξικών μετάλλων. Τα 10 κορυφαία τρόφιμα που δοκιμάσαμε περιελάμβαναν έξι τροφές για γάτες (τρεις υγρές, τρεις ξηρές) και τέσσερις τροφές για σκύλους (όλες ξηρές).”

Με βάση τις ετικέτες των συστατικών συσκευασίας, ο τόνος κατατάχθηκε ως το πρώτο συστατικό και για τα δύο προϊόντα, με άλλα συστατικά με βάση τα θαλασσινά, όπως ο σολομός ή το καβούρι, που αναφέρονται ως κορυφαία συστατικά, αν και κανένα μεμονωμένο συστατικό δεν είναι η κύρια πηγή υδραργύρου σε εμπορικές τροφές για κατοικίδια , σύμφωνα με τη μελέτη που εξέτασε 59 τροφές για σκύλους (τόσο υγρές όσο και ξηρές), 14 θεραπείες για σκύλους, 17 ξηρές τροφές για γάτες και 35 τροφές για γάτες σε υγρή μορφή.

Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι χωρίς ένα καθορισμένο και επιβεβλημένο όριο για μολυσματικούς παράγοντες όπως ο υδράργυρος και ο μεθυλυδράργυρος σε προϊόντα διατροφής κατοικίδιων ζώων, η βιομηχανία τροφίμων για κατοικίδια μπορεί να συνεχίσει να κατασκευάζει και να πωλεί προϊόντα που ενέχουν κινδύνους για κατοικίδια ζώα. Σημείωσαν επίσης ότι απαιτούνται πρόσθετες μελέτες για τον καθορισμό ασφαλών επιπέδων κατανάλωσης υδραργύρου σε είδη κατοικίδιων ζώων για τον προσδιορισμό της ασφάλειας των προϊόντων διατροφής κατοικίδιων ζώων για χρόνια κατανάλωση.

«Δεν υπάρχουν ρυθμιστικά πρότυπα για τον υδράργυρο στις τροφές για κατοικίδια, αλλά υπάρχουν πολλά προτεινόμενα όρια από διάφορες πηγές», δήλωσε ο Dunham-Cheatham, με έδρα το Κολέγιο Γεωργίας, Βιοτεχνολογίας και Φυσικών Πόρων. “Για αυτό το άρθρο, επιλέξαμε ένα όριο που πρότεινε το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, καθώς βρίσκεται στο μέσο του εύρους των προτεινόμενων ορίων και είναι το πιο συχνά αναφερόμενο όριο στη βιβλιογραφία που σχετίζεται με τα τρόφιμα για κατοικίδια.”

Ακολουθεί βίντεο:

“Με βάση τα αποτελέσματά μας, θα ενθαρρύνω τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να αποφεύγουν ή να ελαχιστοποιούν τη σίτιση τροφίμων με βάση τα ψάρια στα κατοικίδια ζώα τους για να μετριάσουν τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τη χρόνια έκθεση σε υδράργυρο”, δήλωσε ο Dunham-Cheatham. «Εάν ένα κατοικίδιο προτιμά τρόφιμα με βάση τα ψάρια, δοκιμάστε να το αναμίξετε με τρόφιμα που δεν βασίζονται σε ψάρια. Εάν ένα κατοικίδιο ζώο έχει τροφική αλλεργία, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τα τρόφιμα που συνιστούν να ταΐσετε το κατοικίδιο ζώο για να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο δεν κινδυνεύει από τυχαία έκθεση λόγω νοθείας (η συμπερίληψη ενός συστατικού στο προϊόν που δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία λίστα συστατικών ή / και εξαίρεση συστατικού στο προϊόν που περιλαμβάνεται στη λίστα συστατικών συσκευασίας). “

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here