Στη Δανία κάνουν τεστ για κορονοϊό και σε… μπαρ!

Τεστ για κορονοϊό ακόμα και σε… μπαρ πραγματοποιούνται στη Δανία

Τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και ένα ποτήρι μπύρα όσο περιμένουν τα αποτελέσματα, προσφέρει έναντι 25 δολαρίων περίπου, στους… υποψήφιους πελάτες του, ένα μπαρ στην Κοπεγχάγη.

Ο πελάτης περιμένει με τη μπύρα του στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και μόνο εφόσον, μετά από μισή ώρα περίπου, το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό, μπορεί να περάσει στο εσωτερικό και να συνεχίσει τη διασκέδασή του!

Δεν πρόκειται μάλιστα για πρωτοβουλία κάποιου εκκεντρικού ιδιοκτήτη μπαρ, αλλά για παράμετρο του εθνικού συστήματος της Δανίας, σύμφωνα με το οποίο μέσω μίας εφαρμογής στο κινητό, μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν εάν όποιος είναι απέναντί τους έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει ή έαν έχει αρνητικό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες.

Το προσωπικό στα μουσεία, στα μπαρ, στις καφετέριες και στα εστιατόρια ελέγχει την εφαρμογή και αναλόγως επιτρέπει την είσοδο ή όχι.

Στη Δανία, τα τεστ ανίχνευσης Covid-19 είναι δωρεάν, όμως συνήθως υπάρχει αρκετά μεγάλη αναμονή.

Έτσι, οι πελάτες του συγκεκριμένου μπαρ δήλωσαν πως προτιμούν να πληρώσουν και να πιουν και μια μπύρα ενώ κάνουν το τεστ, παρά να περιμένουν μία ή δύο ώρες στις ουρές!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here