Πανδημία ΗΠΑ: Ενισχυτές εμβολίων COVID-19 – Ποιοι είναι επιλέξιμοι


Πανδημία ΗΠΑ: Περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι επιλέξιμοι για αναμνηστική λήψη COVID-19, σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο υγείας των ΗΠΑ Δρ. Σίγκελ: Η αναμνηστική λήψη COVID θα μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης, σοβαρής ασθένειας Ο ενισχυτικός εμβολιασμός COVID θα μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης, σοβαρής ασθένειας Ο ιατρικός συνεργάτης του Fox News, Δρ. Marc Siegel, συμμετέχει στο «America’s Newsroom» για να σταθμίσει τις οδηγίες ενίσχυσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η κίνηση των αμερικανικών υγειονομικών αρχών την περασμένη εβδομάδα να εγκρίνουν και να συστήσουν το εμβόλιο COVID-19 Pfizer-BioNTech σε ορισμένους πληθυσμούς που έλαβαν δεύτερη δόση πριν από έξι μήνες άφησε περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικανούς επιλέξιμους, σύμφωνα με τον Jeff Zients, συντονιστή απόκρισης του Λευκού Οίκου COVID-19

Οι ενισχυτικές λήψεις έχουν ως στόχο να επεκτείνουν και να ενισχύσουν την προστασία από σοβαρές ασθένειες COVID-19 και σχετικές επιπλοκές μεταξύ των ευάλωτων πληθυσμών, δήλωσε ο Αμερικανός Χειρουργός Γενικός Δρ. Vivek Murthy κατά την ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Παρασκευή. Αλλά ποιος μπορεί να λάβει μια αναμνηστική δόση αυτήν τη στιγμή;

“Εάν έχετε έξι μήνες από την τελευταία δόση του εμβολίου Pfizer, δικαιούστε ενίσχυση εάν εμπίπτετε σε μία από τις τρεις ομάδες υψηλού κινδύνου”, δήλωσε ο Murthy, σημειώνοντας τις ακόλουθες επιλέξιμες ομάδες: Άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και να διαμένουν σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας

Άτομα ηλικίας 50-64 ετών με ιατρικές παθήσεις και υψηλό κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια COVID-19 (όπως παχυσαρκία, διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση, χρόνια νεφρική νόσος).

Άτομα ηλικίας 18-49 ετών με υποκείμενες καταστάσεις που μπορεί να υποβληθούν σε θεραπεία και θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα ατομικά οφέλη και κινδύνους Άτομα ηλικίας 18-64 ετών που ζουν ή εργάζονται σε περιβάλλον με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στην COVID-19 (συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, δασκάλων, ατόμων σε καταφύγια ή φυλακές και εργαζόμενους σε μανάβικα)

Ένα μικρό κλάσμα Αμερικανών με μέτρια έως σοβαρή ανοσοκαταστολή ήταν προηγουμένως επιλέξιμο για μια τρίτη δόση επίσης.

Ο Murthy συνέστησε να επισκεφθείτε το vaccines.gov για χιλιάδες τοποθεσίες σε εθνικό επίπεδο που προσφέρουν ενισχυτικές δόσεις για την COVID-19. Πόσο πιο προστατευμένοι είναι οι λήπτες της τρίτης δόσης COVID; “Το CDC θα συνεχίσει να παρακολουθεί την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 για να διασφαλίσει τις κατάλληλες συστάσεις για να διατηρηθούν όλοι οι Αμερικανοί ασφαλείς”, δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). “Θα αξιολογήσουμε επίσης με παρόμοια επείγοντα διαθέσιμα δεδομένα τις επόμενες εβδομάδες για να κάνουμε γρήγορα πρόσθετες συστάσεις για άλλους πληθυσμούς ή άτομα που έλαβαν τα εμβόλια Moderna ή Johnson & Johnson”.

“Η υγεία σας έχει σημασία τόσο πολύ όσο άλλοι εμβολιασμένοι και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η προστασία σας από την COVID είναι επίσης ισχυρή και αξιόπιστη”, πρόσθεσε ο Murthy. Σύμφωνα με τον Zients, οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει αρκετή ενισχυτική παροχή για κάθε Αμερικανό και οι δόσεις είναι δωρεάν χωρίς Ι.Δ. ή απαίτηση ασφάλισης. Αξιωματούχοι συνεργάστηκαν με κυβερνήτες, φαρμακεία, γιατρούς, εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης και άλλους παρόχους για να διαθέσουν δόσεις στους επιλέξιμους Αμερικανούς, είπε, σημειώνοντας ότι 80.000 τοποθεσίες προσφέρουν μια ενισχυτική λήψη σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 40.000 τοπικών φαρμακείων.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενισχυτικές λήψεις Pfizer-BioNTech διατίθενται σε σχεδόν 6.000 τοποθεσίες CVS Pharmacy και MinuteClinic και οι ασθενείς θα κληθούν να αυτοεπιβεβαιώσουν την καταλληλότητά τους από τις καθορισμένες οδηγίες. Τα Walgreens, Walmart and Sam’s Club, Kroger και άλλα φαρμακεία προσφέρουν επίσης δόσεις. Παρ ‘όλα αυτά, περισσότεροι από 70 εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν ανεμβολίαστοι και οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας τόνισαν ότι ο εμβολιασμός των μη εμβολιασμένων παραμένει κορυφαία προτεραιότητα στην προσπάθεια καταστολής της πανδημίας.

Από τις 24 Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ κατέγραψαν πάνω από 130.000 νέα κρούσματα καθημερινά, με μέσο όρο επτά ημερών θανάτους να ξεπερνούν τους 1.500 και με εβδομαδιαίο μέσο όρο για εισαγωγές σε νοσοκομείο 8.906 άτομα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ