Περιβαλλοντική έκθεση εγκυμοσύνη : Πως οι αρνητικές καταστάσεις επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά

 Οι ερευνητές εργάζονται για να ανακαλύψουν, να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν παρεμβάσεις πρώιμης ζωής που μπορούν να μετριάσουν ορισμένους από αυτούς τους κινδύνους. Επιβλαβείς εκθέσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που συμβαίνουν ακόμη και πριν αναγνωριστεί η εγκυμοσύνη, φαίνεται να αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ενός παιδιού για ψυχιατρικά ή συμπεριφορικά προβλήματα νωρίς στη ζωή.

Πόσα παιδιά έλαβαν μέρος στην μελέτη

  • Στη μελέτη τους για 9.290 παιδιά από 9 έως 10 ετών που ζουν σε 21 κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε δύο ή περισσότερες από τις έξι ανεπιθύμητες εκθέσεις είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να έχουν κλινικά σημαντικές βαθμολογίες στο παιδί Λίστα ελέγχου συμπεριφοράς (CBCL), που δείχνει υψηλότερο επίπεδο προβλημάτων όπως κατάθλιψη, δυσκολίες προσοχής ή άγχος.

Ανεπιθύμητες προγεννητικές εκθέσεις

  • Οι ανεπιθύμητες προγεννητικές εκθέσεις είναι η μη προγραμματισμένη εγκυμοσύνη. μητρική χρήση αλκοόλ, καπνού ή μαριχουάνας πριν αναγνωριστεί η εγκυμοσύνη. επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (όπως υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτης κύησης) και επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εργασίας και του τοκετού. Η πρόωρη γέννηση ή η καισαρική τομή δεν συσχετίστηκαν με αυξημένο κίνδυνο.

Συσχέτιση μεταξύ ψυχιατρικών συμπτωμάτων και προγεννητικών εκθέσεων

  • Οι συσχετίσεις μεταξύ των προγεννητικών εκθέσεων και των ψυχιατρικών συμπτωμάτων στην παιδική ηλικία διατηρήθηκαν ακόμη και όταν οι ερευνητές αντιπροσώπευαν άλλους παράγοντες που ενδέχεται να παρακάμπτουν τα αποτελέσματα, όπως η κοινωνικοοικονομική κατάσταση της μητέρας ή εκθέσεις μετά τη γέννηση που είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο ενός παιδιού για ψυχιατρικές διαταραχές, όπως ως τραυματικό συμβάν ζωής.

Το προγεννητικό περιβάλλον ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου

  • Τα ευρήματά μας ενισχύουν τη σημασία του προγεννητικού περιβάλλοντος για την υγεία του εγκεφάλου και για τη μείωση του κινδύνου ψυχιατρικών συμπτωμάτων στην παιδική ηλικία. Αυτό επιφέρει επείγουσα ανάγκη στην ανάγκη να ανακαλυφθούν, να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν παρεμβάσεις πρώιμης ζωής που μετριάζουν μερικούς από αυτούς τους κινδύνους.

Ακολουθεί βίντεο για την παιδική ψυχική υγεία

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here