Παγκόσμια ημέρα χορού: Δες πότε είναι

Σε αυτό το άρθρο σκοπεύουμε να σας πληροφορήσουμε τόσο για την μέρα , τον μήνα και τον λόγο που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημέρα για να αφιερωθεί στην τέχνη του χορού, όσο και για όλα αυτά που στοχεύοντας και προτάσσουνε

Ακόμα έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο να ακούγεται και ένα διαφορετικό μήνυμα από ένα άτομο το οποίο έχει αφήσει το δικό του μήνυμα στο χώρο της τέχνης και του χορού.

Η UNESCO το 1982, καθιέρωσε ως παγκόσμια ημέρα χορού την 29η Απριλίου σε μία προσπάθεια της να τιμήσει την γέννηση του Γάλλου χορευτή, συγγραφέα και χορογράφου Ζανζ-Ζορζ Νοβέρ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που δημιούργησε το σύγχρονο μπαλέτο.

Τι γίνετε κάθε χρόνο την 29η Απριλίου

  • Κάθε χρόνο αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στην τέχνη και στο να προωθήσει και να φέρει κοντά, όλους όσους σχετίζονται με αυτήν και να τους εξευμενίσει οποινδήποτε ηθικό, πολιτισμικό αλλά και πολιτικό φραγμό έχει.

Ποιος είπε το φετινό μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα χορού

  • Το φετινό μήνυμα για την παγκόσμια μέρα χορού ζητήθηκε να το πει ο μεγάλος γερμανός χορευτής Φρίντεμαν Φόγκελ

Το μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας χορού

  • Τα πάντα ξεκινούν με κίνηση – είναι ένα ένστικτο που διαθέτουμε όλοι – και ο χορός είναι κίνηση εκλεπτυσμένη που επικοινωνεί. Όσο σημαντική και εντυπωσιακή και να είναι η αψεγάδιαστη τεχνική, η ουσία, εν τέλει, είναι αυτό που εκφράζει ο χορευτής μέσα στην κίνηση.Ως χορευτές, κινούμαστε διαρκώς φιλοδοξώντας να δημιουργήσουμε αυτές τις αλησμόνητες στιγμές. Ανεξάρτητα από το είδος του χορού, αυτό είναι που αγωνίζεται να πετύχει ο κάθε χορευτής. Έτσι λοιπόν, όταν ξαφνικά, δε μας επιτρέπεται πια να δίνουμε παραστάσεις, με το κλείσιμο των θεάτρων και την ακύρωση των φεστιβάλ, οι κόσμοι μας παγώνουν. Καμία φυσική επαφή. Καμία παράσταση. Κανένας θεατής. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που η χορευτική κοινότητα αντιμετωπίζει τόσο συλλογικά την πρόκληση να παραμείνει κινητοποιημένη, να βρει το λόγο ύπαρξής της.

    Ωστόσο, όταν μας στερούν κάτι πολύτιμο, τότε ακριβώς είναι που εκτιμούμε πραγματικά πόσο ζωτικής σημασίας είναι αυτό που κάνουμε και πόσα πολλά σημαίνει ο χορός για την ευρύτερη κοινωνία. Οι χορευτές συχνά επαινούνται για τις σωματικές τους δεξιότητες, ενώ στην πραγματικότητα η πνευματική μας δύναμη είναι αυτή που μας στηρίζει ακόμα περισσότερο. Πιστεύω πως είναι αυτός ο μοναδικός συνδυασμός σωματικής και ψυχολογικής ευκινησίας που θα μας βοηθήσει να βγούμε νικητές, να επανεφεύρουμε τους εαυτούς μας, να
    συνεχίσουμε να χορεύουμε και να συνεχίσουμε να εμπνέουμε.

Ακολουθεί βίντεο για την παγκόσμια ημέρα χορού

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here